Šampiňóny s chilli Hermelínom

frigga - fotkafrigga, 21. februára 2015
Šampiňóny s chilli Hermelínom
Foto: frigga

Tip na naozaj rýchly a chutný obed :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si všetky šampiňóny umyjeme a nakrájame na kúsky, potom ich vložíme do panvice v ktorej sme si medzi časom rozpustili maslo. Masla netreba veľa, lebo huby pustia vlastnú šťavu po pridaní soli. Premiešame ich, pridáme čerstvú bazalku, soľ a čerstvo namleté štvorfarebné korenie. Necháme dusiť na strednom plameni.

  2. 2

    Kým sa šampiňóny dusia, pripravíme si hermelín. Nakrájame ho na pozdĺžne kúsky, každý kúsok obalíme v čerstvo namletom chilli korení a necháme ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

  3. 3

    V tomto momente by už šampiňóny mali byť hotové, nemusíme ich na panvici trápiť až úplne do mäkka, stačí al dente. Ochutnáme, v prípade potreby dosolíme, dokoreníme, ešte raz premiešame a môžeme podávať. Hermelín umiestnime na ešte horúce šampiňóny a kto chce, môže si pridať nejakú zeleninu navyše. Ja som servírovala spolu s kapustovo-mrkvovým šalátom :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
mám aj syr aj huby, výborný nápad, vďaka. ešte si to dám na chvíľu do rúry, aby sa aj syr prehrial. Mne tam kapustový šalát nepasuje, ale to už je vec chutí.
mijaita
Mně se to líbí. Je to jednoduché a určitě hodně dobré. Uvařím .
používateľ nemá avatar
plk
plk
A ja si to najblizsie dam so surovymi sampinonmi. Bude to este jednoduchcie a rychlejsie :-).
používateľ nemá avatar
plk
plk
A zabudol som... toto je u mna za 5.
frigga
Ďakujem Vám pekne za hviezdy aj komentáre, som rada že sa recept pozdáva. Pre milovníkov húb a syra je to ako stvorené :)
frigga
@kukulienka71 vyzerá to báječne! :) vínko sa určite perfektne hodilo, my sme teraz doma bohužiaľ len na bylinkových čajoch, nevyhli sme sa chorobe túto zimu :)
motyka
Toto určite príležitostne vyskúšam. Suroviny - všetky podľa mojej chuti. Rýchlo a chuťovo super. Ukladám do K.K. 5*.
ampara
Vyzerá to fantasticky,ani mäso netreba! Určite vyskúšam,5*
frigga
Veru, aj bez mäsa je to veľmi jediteľné :) Ďakujem za pochválenia :)
mijaita
Kvuli tomu jsem jela do Kauflandu pro hermelin? :-) Mam radsi hlivu nez zampiony, opeceneou na masle miluju. Na to jsem dala ten hermelín, strcila na tri minuty pod gril. Na to cern, drceny pepř a červený pepř, julienne zelenou papriku, k tomu bergamotovy caj s limetkou. Svacina, vecere v jednom, mít Hilton, podávám to jako delikatesu nad lanýžema :-) Krásný nápad a stále opakuji, ze v jednoduchosti je krása ! *************** :-)
frigga
@mijaita , som moc rada že Vás môj recept oslovil, Vaše prevedenie je opäť o niečo vylepšené a určite to chutilo báječne aj s paprikou a zapíjajúc čajom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia