Šampiňóny plnené vajcom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. septembra 2015

Mal som pekné šampiňóny tak som sa rozhodol, že do nich dám zapiecť vajce. Nakoniec tam bolo toho viac, ale pôvodný zámer som splnil.

6
porcií
25minút minút
príprava
20 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

6 ks väčšie čerstvé
1 ks veľký
4 ks stredne veľké
Mäsové guľky:
300 g
150 g tvrdý postrúhaný
Bravčové kúsky:
300 g
50 g
100 g
7 ks




Postup

  1. 1

    Zo šampiňónov som vyrezal nožičky a vyčistil vnútro vykrájovačom na jablka. Nech je tam viac priestoru na vajce. Vnútro som osolil a okorenil čerstvo pomletím bielim korením.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dal som do každého klobúka kúsok masla a vajíčko. Trochu osolil. Plech som potrel maslom a naň pokladal klobúky. Dal som to piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 15 minút.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ som si očistil zeler a zemiaky. Nakrájal som to na menšie kúsky a dal uvariť do slanej vody. Pridal som k tomu orezky zo šampiňónov, ktoré som posekal na drobno. Nech to prevonia po hríboch.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobúky sa pekné upiekli. Voňalo to pekné.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vonku pršalo nedalo sa isť nikde, tak som bol za šikovného a išiel som sladké piecť k tomu. Zomleté mäso som ochutil majoránom mletým korením štyroch farieb a dal jedno vajce do toho a osolil. Premiešal a vytvaroval som guľky veľkosti orecha. Z toho bude mäsové Ferrero Rocher. Bravčovú panenku som nakrájal na 2 cm hrubé kolieska. Osolil okorenil korením štyroch farieb. Z toho bude zákusok poliaty nivou.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice som dal olej a opiekol som guľky aj panenku.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatiaľ som si nastrúhal syr na drobné slíže. V tom som obalil opečené guľky ešte horúce, aby to na mäso chytilo. Syr sa na horúcom mäse trochu roztopil a držal na ňom.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    To je prvá maškrta k šampiňónom. Ferrero rocher.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bravčovú panenku keď som opiekol z jednej strany, otočil na druhu stranu a na vrch položil kúsok nivy. To aby sa na vrchu trochu roztopil a držal na mäse. Kto to chce mať viac roztečené tak nech to dá do rúry trochu zapiecť.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tak a tu mám druhu maškrtu zákusok z panenky poliaty nivou. Zeler a zemiaky sa uvarili. Vodu som zlial z nich pridal maslo a dobre to rozpučil a premiešal na kašu.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tak môžem servírovať. Kašu šampiňóny a chuťovky k tomu a jedlo je hotové. Dobrú chuť Vám želám.

    Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

kukulienka71
Taký chlapský tanier, verím, že chutilo. Šampiňóny s vajcom sú pekné. A mäsové Ferrero Rocher nemá chybu:-DDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia