Šampiňónovo-krémová polievka

Autor receptu: royallady

Raz som to jedla v jednej reštaurácii a vyskúšala som to aj doma. Je to jednoduchá a chutná polievka. Prajem Vám dobrú chuť!

6-8
porcií
10 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté čerstvé šampióny nakrájame na plátky, konzervu scedíme. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme kus masla alebo olej, pridáme šampióny a kor. zeleninu a dusíme pod parou na miernom ohni za občasného miešania cca 15-20 minút.
  2. Medzi tým pripravíme cesto na haluštičky. Vajíčko rozmiešame v miske a pridáme hrubú múku toľko aby nám vznikla hmota nie veľmi hustá a ani nie moc tekutá, do cesta môžeme dať troška nasekanej petržlenovej vňate.
  3. Dusenú zeleninu a šampióny zalejeme vodou a pridáme biele korenie, papriku, bujón a posolíme. Necháme to variť 10 minúť na miernom ohni.
  4. Pripravíme zápražku: do väčšieho pohára alebo nádoby vlejeme smotanu, mlieko a pridáme múku do hladka vyšľaháme a nalejeme do polievky.
  5. Keď sa polievka začne vrieť prisypeme halušky a necháme vrieť na miernom ohni 5 minút a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.