Šampiňónová polievka

Šampiňónová polievka
Foto: smejkoo
smejkooSmejkoo, recept pridal: 6. januára 2011 20:55Ďalšie jeho recepty

Je to obľúbená polievka mojej rodinky, recept pochádza od mojej mami. Ja som si ho len trošku upravila.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme šampiňóny, ktoré sme si nakrájali na 2-3mm plátky. Posolíme, okmínujeme,podusíme vo vlastnej šťave.Zalejeme vodou,necháme zovrieť a pridávame nadrobno nakrájané zemiaky+bujóny. Keď je všetko uvarené,zahustíme škrobom! Prajem dobrú chuť!!!
Šampiňónová polievka - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 7. januára 2011 o 10:28
    @Smejkoo , prave vcera som podobnu varila, pridala som kusok susenej chili papricky. Do orestovanej múky /v jednom hrnci aj varim, aj na zaciatku po poduseni osmahnem muku hladku/ som pridala pretlacený cesnak /vela struckov/. Na zaver som este prisypala krupovu lámanku a male fliacky a po odstavení majoranku. Este som zabudla napisat, ze okrem sampionov som dala aj pokrajanu hlivu a na spaliky pokrajanu malu mrkvu. Fajné, povedala dcera.


  • marienka44, 7. januára 2011 o 10:32
    @Smejkoo , polievky prilepsujem zeleninovym bujonom z Lidla /Nemecký/ a v tomto pripade aj bujon hubovy z Kauflandu. Okrem tychto bujonov som dala aj suseny pomlety koren /zhrubnutá cast/ hlivy od minula. Niekto to poradil z Varechy.


  • shelley2mmm, 7. januára 2011 o 10:46
    hmm dala by som si :P


  • remcula, 7. januára 2011 o 10:46
    No, málo teď vařím polévky, ale tuhle bych si hned dala. Líbí se mi, že je bez zásmažky.


  • larisamihalik, 7. januára 2011 o 13:47
    Je to výborná polievočka, teraz, v rámci posviatkového chudnutia ju robím z hlivy ustricovej, je ževraj aj zdravšia.


  • diabambulka, 7. januára 2011 o 15:43
    Odporúčam všetkým varecháčom, skúšala som a je vynikajúca:-)))


  • smejkoo, 7. januára 2011 o 19:59
    Vďaka diabambulka, na teba sa dá vždy spoľahnúť! A stou chili papričkou to môže byť iná sila!! :-)Vďaka za tip!!!


  • svetluskkaa, 11. januára 2014 o 12:53
    páči sa mi,že neni zo žiadnu zásmažku. Idem skúšať,určite bude výborná



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist