Šampiňonová polievka s mrveničkou

Autor receptu: diabambulka

6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu. Podusíme a zalejeme vodou. Pridáme hubový bujón, nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme mrveničku a varíme ďalších 10 minút. Na koniec zalejeme zásmažkou, povaríme a pridáme petržlenovú vňať. Mrvenička : V miske zmiešame hrubú múku, vajce a troška soli, tak aby sme mali cesto, ktoré sa bude dať strúhať. Zásmažka : Na oleji opražíme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku ( odstavíme aby nám paprika nezhorkla ) a zalejeme vodou.