Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 1. júna 2013

S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami. Vlastne perkelt, ale nemala som doma červenú papriku. Zobraziť celý popisS dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami. Vlastne perkelt, ale nemala som doma červenú papriku. Vôbec nám to nevadilo, veeeľmi sme si pochutili a najedli sa dosýta a k spokojnosti :-)

3-4
porcie

Suroviny

Halušky:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
3 PL
Omáčka:
250 g
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame, vymiešame a necháme postáť.

    Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som urobila na jedenkrát, keď halušky vyplávali na povrch, nechala som ich asi 5 minút prevariť a scedila.

    Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami - obrázok 2
  3. 3

    Halušky som zatiaľ uchovávala v termo nádobe a pripravila si omáčku.

    Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňóny som umyla, pokrájala na šestinky a orestovala na troche oleja. Zaliala som prevarenou horúcou vodou, aby boli akurát ponorené, chvíľu nechala variť. Pridala som smotanu, a keď omáčka zovrela, vmiešala som gustin rozmiešaný v troche vody. Prevarila a mohli sme večerať. Veľmi sa mi žiadala k tomu čerstvá petržlenová vňať, tak som ju nakrájala a pridala na porciu. Mimo fotografie sme si ešte riadne pridali ;-) S dcérou sme si viackrát naložili, ale uvedené množstvo je na večeru aj pre 3-4 ľudí.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
Recept je to krasny,presne podla mojho gusta @zuzka ,len ma tam odradza ta rastlinna smotana.Citala som,ze je to len stuzeny tuk a stabilizator,same ecka...inak nema chybu recept
zuzananoskova
Keďže kvôli dcére nič živočíšneho pôvodu nepoužívam, ani vlastne čiastočne ani pre seba nie, používam rastlinné produkty. Stačí čítať iba zloženie. Potraviny sú buď kvalitné alebo nekvalitné a aj medzi "značkovými" sa nájdu nepodarky ;-) Na trhu je v ponuke veľa rastliných smotán (sójová, ovsená, špaldová, ryžová,...), stačí si len prečítať zloženie a vybrať. Napr. Alpro soya obsahuje to, čo píšeš, ja používam Provamel a iné. Na druhej strane, Marianne, môžeš rastlinnú smotanu nahradiť živočíšnou ;-)
marianne
Pisem to preto,lebo sama som po nej poskulovala.Tak som sa som chcela pozhanat nejake info o nej,ci by sa aj mne hodila...na ovsennu,spaldovu a ryzovu som nenatrafila,popozeram...
zuzananoskova
Marianne, to je v poriadku. Ja som donedávna Alpro soya používala :-( Ale už nie! Chuťovo sú všetky ich výrobky výborné, ale...obsahujú čo obsahujú. Provamel je skvelý, aj niektoré ostatné. Napr. ryžová smotana: jedlo po jej použití trocha "zredne", naopak po sójovej smotane je po vychladnutí ešte hustejšie. Vyskúšaj a uvidíš, nič tým nepokazíš :-)
marianne
...skoda,ze sa neda doma vyrobit:-) Niekde som citala,ze slovenky su take pilne,ze by najradsej aj co cestovin diery vrtali:-))) ale keby sa taka sikovna jedna nasla,co ma recept na domacu rastlinnu smotanu,ja by som sa potesila velmi...ja som uz na 80 % vegan,niekedy este dostanem chut na rybku a slaninu.To je vsetko,co zjem zivocisneho povodu.A zltka z vajec mam rada:-))
zuzananoskova
Ja mávam chuť iba na nejaké syry: parmezán, hermelín, grécky syr halloumi,... Mäso už rok nie a ryby asi polrok. Slanine som nikdy neholdovala. Vajcia používam iba pri pečení pre seba alebo rodinu, priateľov, ale veľmi sporadicky.
marianne
zo syrov mam rada iba cerstve: kozi,ovci albo typu mascarpone a este grecku fetu...no a ta slaninka taka najlepsie do chrumkava prepecena mam slabost,raz za cas neodolam..len tazko sa zije veganovi medzi masozravcami,lebo my sme doma, co sa stravovania tyka,kazdy z ineho sveta...
1x adalib
tornadolue
@marianne rastlinnej smotany z bio obchodov sa vobec nemusis bat. Presla som komentare a teba vydesila rastlinna slahacka zo supermarketu a to je nieco uplne ine ako rastlinna smotana. Prepdpokladam, ze v tom supermarkete je to aj lacnejsie ako klasicka slahacka, naopak pri dobrej rastlinnej smotane musis siahnut hlbsie do vrecka. A recept na domacu rastlinnu smotanu nemam, ale tu najdes recept na slahacku z kokosoveho mlieka. Chystam sa niekedy vyskusat, ale dnes idem vyrabat zmrzlinu z kokosoveho mlieka  veganotic.blogspot.sk/2013/03/pomerancovo-rumova-bowle.html...

a @zuzananoskova super recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia