Šampiňónová omáčka (fotorecept)

Šampiňónová omáčka (fotorecept)
Foto: ajuska155
ajuska155Ajuska155, recept pridal: 17. júna 2010 9:09Ďalšie jeho recepty

Dôkaz toho že aj na vysokoškolskom internáte sa dá navariť :D

Suroviny

2-3
porcie
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibulku si očistíme , pokrájame a opražíme na oleji,
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým sa cibulka praží si nakrájame šampiňóny na menšie kúsky a dáme ich tiež upražiť do mäkka ,osolíme a okoreníme ,
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

3

Ked nám šampiňóny zmäknú vlejeme do nich smotanu a necháme zovrieť,po zovretí zahustíme múkou rozšľahanou v mlieku a môžeme podávať.....
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Dobrú chuť..........:-)
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 17. júna 2010 o 10:30
    Takúto omáčku robievala už moja starká a zvykli sme ju jesť len tak s chlebom. Úplne najsamlepšia je však z čerstvých dubáčikov :-))


  • ajuska155, 17. júna 2010 o 11:35
    no ja viem my ju doma robime z hôrnych hribov ale moj priatel by take nedal do ust takze mi ostavaju len sampinony :D


  • tatranka, 17. júna 2010 o 17:25
    S manželom sme vášniví hubári.Tiež robievame rôzne omáčky a z rôznych húb.Vyskúšam so šampiónov.Tieto huby sú po ruke celý rok.Prikladám do KK.


  • budkar, 18. júna 2010 o 08:21
    Ja by som dlhšie povaril zátrepku, aby sa stratila surovosť múky. Takáto omáčka je vhodná aj s haluškami či na špagety.


  • oco, 18. júna 2010 o 09:16
    Vypadá to vábne, šampiňóny sú v papierom sáčku v chladničke tak dnes je obed vyriešený vďaka.Na vrchu sú olivy to môže byť zaujímavé


  • adina59, 18. júna 2010 o 12:27
    Miesto oleja používam na opraženie cibuľky maslo. Zahusťujem šampiňónovú omáčku taveným smotanovým syrom alebo syrom Bambino. Dám do smotany a na miernom ohni pomaly rozmiešam do hladka. Keď chcem kalorickú bombu, tak hotovú omáčku posypem vyšvarenou údenou slaninkou, alebo šunkou.Bombasticky nám to
    chutí s rozpečeným cesnakovým chlebom alebo bagetkou.


  • tinca, 18. júna 2010 o 21:52
    @ajuska skús ešte postrúhať muškátový orech, doladí to chuť, inač senzi omáčka


  • barbara13, 21. júna 2010 o 20:06
    MôOžem pouzit naiesto smotany mlieko?


  • ajuska155, 21. júna 2010 o 23:30
    @barbara13 mozes si myslim akurat ze to uz nebude taka smotanova chut a potom pozor so zahustovanim


  • erikao, 13. novembra 2012 o 12:53
    ja k cibuľke, keď je osmažená, pridávam 2 strúčiky nakrájaného cesnaku a nakoniec veľa nakrájanej petržlenovej vňate... omáčka je výraznejšia a farebnejšia


  • marika21, 1. apríla 2014 o 12:26
    Práve dnes som takúto omáčku jedla s cestovinou. Vynikajúca. Nevarila som , dostala som na tanieri pripravené. Ešte len trávim, zrovna som na to natrafila. Chutilo mi to veľmi dobré. *****



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist