Šampiňónová omáčka (fotorecept)

Šampiňónová omáčka (fotorecept)
Foto: ajuska155
ajuska155Ajuska155, recept pridal: 17. júna 2010 9:09Ďalšie jeho recepty

Dôkaz toho že aj na vysokoškolskom internáte sa dá navariť :D

Suroviny

2-3
porcie
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibulku si očistíme , pokrájame a opražíme na oleji,
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým sa cibulka praží si nakrájame šampiňóny na menšie kúsky a dáme ich tiež upražiť do mäkka ,osolíme a okoreníme ,
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

3

Ked nám šampiňóny zmäknú vlejeme do nich smotanu a necháme zovrieť,po zovretí zahustíme múkou rozšľahanou v mlieku a môžeme podávať.....
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Dobrú chuť..........:-)
Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • laurisia, 17. júna 2010 o 10:30
    Takúto omáčku robievala už moja starká a zvykli sme ju jesť len tak s chlebom. Úplne najsamlepšia je však z čerstvých dubáčikov :-))


  • ajuska155, 17. júna 2010 o 11:35
    no ja viem my ju doma robime z hôrnych hribov ale moj priatel by take nedal do ust takze mi ostavaju len sampinony :D


  • tatranka, 17. júna 2010 o 17:25
    S manželom sme vášniví hubári.Tiež robievame rôzne omáčky a z rôznych húb.Vyskúšam so šampiónov.Tieto huby sú po ruke celý rok.Prikladám do KK.


  • budkar, 18. júna 2010 o 08:21
    Ja by som dlhšie povaril zátrepku, aby sa stratila surovosť múky. Takáto omáčka je vhodná aj s haluškami či na špagety.


  • oco, 18. júna 2010 o 09:16
    Vypadá to vábne, šampiňóny sú v papierom sáčku v chladničke tak dnes je obed vyriešený vďaka.Na vrchu sú olivy to môže byť zaujímavé


  • adina59, 18. júna 2010 o 12:27
    Miesto oleja používam na opraženie cibuľky maslo. Zahusťujem šampiňónovú omáčku taveným smotanovým syrom alebo syrom Bambino. Dám do smotany a na miernom ohni pomaly rozmiešam do hladka. Keď chcem kalorickú bombu, tak hotovú omáčku posypem vyšvarenou údenou slaninkou, alebo šunkou.Bombasticky nám to
    chutí s rozpečeným cesnakovým chlebom alebo bagetkou.


  • tinca, 18. júna 2010 o 21:52
    @ajuska skús ešte postrúhať muškátový orech, doladí to chuť, inač senzi omáčka


  • barbara13, 21. júna 2010 o 20:06
    MôOžem pouzit naiesto smotany mlieko?


  • ajuska155, 21. júna 2010 o 23:30
    @barbara13 mozes si myslim akurat ze to uz nebude taka smotanova chut a potom pozor so zahustovanim


  • erikao, 13. novembra 2012 o 12:53
    ja k cibuľke, keď je osmažená, pridávam 2 strúčiky nakrájaného cesnaku a nakoniec veľa nakrájanej petržlenovej vňate... omáčka je výraznejšia a farebnejšia


  • marika21, 1. apríla 2014 o 12:26
    Práve dnes som takúto omáčku jedla s cestovinou. Vynikajúca. Nevarila som , dostala som na tanieri pripravené. Ešte len trávim, zrovna som na to natrafila. Chutilo mi to veľmi dobré. *****



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist