Šampiňónová krémová polievka

vanilka18Vanilka18, recept pridal: 4. januára 2010 18:57Ďalšie jeho recepty

Krémové polievky sú u nás doma mimoriadne obľúbené..sú sýte a chutné. Môžem len odporučiť vyskúšať :-P

Postup prípravy receptu

Šampiňóny očistíme (stiahneme z hlavičky tenký povlak a sparíme pod horúcou tečúcou vodou) a pokrájame na tenké pásiky. Zalejeme 2 l vody.

Prepláchneme za hrsť sušených húb a dáme zvlášť variť. Keď sa voda so sušenými hubami spení (začne vrieť), zlejeme ju a dáme 1/2 l vody a varíme do mäkka. Môžeme použiť aj hubový bujón, ktorý pridáme do vriacej vody k šampiňónom.

Mierne osolíme a okoreníme. Upražíme si cibuľku, do ktorej pridáme hladkú múku a popražíme ju.

Ponorným mixérom dôsledne všetko rozmixujeme (domäkka uvarené šampiňóny, smotanu, uvarené sušené huby a cibuľku s múkou).

Dochutíme octom a podávame s na kocky pokrájaným rožkom opraženým na masle.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • 3sandra3, 6. septembra 2011 o 15:12
    tiež fantastická... ukladám si do kk



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist