Šampiňónová krémová polievka

vanilka18Vanilka18, recept pridal: 4. januára 2010 18:57Ďalšie jeho recepty

Krémové polievky sú u nás doma mimoriadne obľúbené..sú sýte a chutné. Môžem len odporučiť vyskúšať :-P

Postup prípravy receptu

1

Šampiňóny očistíme (stiahneme z hlavičky tenký povlak a sparíme pod horúcou tečúcou vodou) a pokrájame na tenké pásiky. Zalejeme 2 l vody.

2

Prepláchneme za hrsť sušených húb a dáme zvlášť variť. Keď sa voda so sušenými hubami spení (začne vrieť), zlejeme ju a dáme 1/2 l vody a varíme do mäkka. Môžeme použiť aj hubový bujón, ktorý pridáme do vriacej vody k šampiňónom.

3

Mierne osolíme a okoreníme. Upražíme si cibuľku, do ktorej pridáme hladkú múku a popražíme ju.

4

Ponorným mixérom dôsledne všetko rozmixujeme (domäkka uvarené šampiňóny, smotanu, uvarené sušené huby a cibuľku s múkou).

5

Dochutíme octom a podávame s na kocky pokrájaným rožkom opraženým na masle.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist