Šampiňónová krémová polievka

vanilka18Vanilka18, recept pridal: 4. januára 2010 18:57Ďalšie jeho recepty

Krémové polievky sú u nás doma mimoriadne obľúbené..sú sýte a chutné. Môžem len odporučiť vyskúšať :-P

Postup prípravy receptu

1

Šampiňóny očistíme (stiahneme z hlavičky tenký povlak a sparíme pod horúcou tečúcou vodou) a pokrájame na tenké pásiky. Zalejeme 2 l vody.

2

Prepláchneme za hrsť sušených húb a dáme zvlášť variť. Keď sa voda so sušenými hubami spení (začne vrieť), zlejeme ju a dáme 1/2 l vody a varíme do mäkka. Môžeme použiť aj hubový bujón, ktorý pridáme do vriacej vody k šampiňónom.

3

Mierne osolíme a okoreníme. Upražíme si cibuľku, do ktorej pridáme hladkú múku a popražíme ju.

4

Ponorným mixérom dôsledne všetko rozmixujeme (domäkka uvarené šampiňóny, smotanu, uvarené sušené huby a cibuľku s múkou).

5

Dochutíme octom a podávame s na kocky pokrájaným rožkom opraženým na masle.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist