Salted Caramel

julinka00 - fotkajulinka00, 14. septembra 2013
Salted Caramel
Foto: julinka00

Salted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube keď som pozerala recepty a hneď som Zobraziť celý popisSalted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube keď som pozerala recepty a hneď som ju musela uvarit ;) V Amerike ju používajú do Brownies , do kávy ale aj do pudingov Solený karamel je v podstate aj v Snickers ( slané arašidy a karamel ) a táto kombinácia je výborná , samozrejme vitaminová bomba :D

1 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1/2 bal.
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Z 1 šálky cukru spravime karamel . Keď bude karamel hotový necháme ho schládnuť na izbovú teplotu . Pridáme 1/2 hery a miešame . Keď je hera rozpustená pridame 1/2 smotany . Omáčku vlejeme do pohára a uložíme do chladničky :)

    Salted Caramel - obrázok 1
  2. 2

    Ja túto omáčku jedávam samú , ale každú lyžičku si posolím morskou solou ;) Pozrite si môj další recept v ktorom túto omáčku pouzijem :)

    Salted Caramel - obrázok 2

Diskusia k receptu

tiginko
nezdá sa mi solený, teda ak odmyslím tú lyžičku, ktorú si posolíš. A k tej Here sa radšej nebudem vyjadrovať, nemám chuť dnes znášať hromy-blesky od zástancov umelohmotnej kuchyne
santuria
bomba to je , ale kaloricka. :-))Toto poznam, je to dobre, ale ta sol je kde. Kolko odhadujes ze treba tej soli, ak to chcem so slanym nadychom? jednu lyzicku , mozno dve?.
sisok
ja by som to urobila inak - bez hery, so solou, nenechala by som karamel vychladnut, na co...ale casom sa naucis :)
tiginko
ale vlastne sa ani nečudujem, asi naďalej pretrváva čulý obchod medzi našimi "spriatelenými" krajinami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia