Salkový sen s vianočnými oblátkami fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 17. júla 2014

Mali sme doma salko ktoremu koncila zaruka a zabudnute vianocne oblatky tak som vymyslela tento hmmmm sladky no moc chutny kolacik :) Kto nema Zobraziť celý popisMali sme doma salko ktoremu koncila zaruka a zabudnute vianocne oblatky tak som vymyslela tento hmmmm sladky no moc chutny kolacik :) Kto nema rad velmi sladke tak tento kolacik neodporucam... :) Ten nazov vymyslel priatelov syn lebo som nevedela ako ho mam nazvat a tak vznikol nazov ,, Salkovy sen,, :)

Suroviny

50 g
Salková plnka:
1 ks
150 g (alebo maslo)
4 PL
2 PL
Čokoládová plnka:
100 g
2 PL
50 g
2 PL
Podkladové bielkové cesto:
2 ks
200 g
2 pl
 na posypanie koláča




Postup

  1. 1

    Urobime si bielkove cesto: Nad parou si vyslahame bielky postupne pridavame cukor a miesame asi tak 10 minut potom odstavime z ohna a vareskou vmiesame orechy.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na peciaci papier si nakreslime kruh podla oblatok ake mame.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech si natrieme olejom a posypeme si ho pod nakreslenym kruhom mukou aby nam ho bolo vidno a dame na plech peciaci papier, potom si na kruh nanesieme bielkove cesto a vrch si zarovname.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ruru si predhrejeme a dame do nej susit cesto ja ju nechavam asi tak 5 minut naplno aby sa mi prehrial plech s cestom a potom ju stiahnem a susim ho no neodmerala som si kolko som to susila no ked uz to je ono to vidno na vrchu zacina nam tak hnednut a aj spodok cesta. Cesto si vyberieme z rury a nechame bokom. Zatial si urobime salkovu plnku: Do rajnicky si dame salko, heru (maslo), cukor a za staleho miesania varime na miernom ohni 10-15 minut ked nam to zacne hnednut vypneme a zamiesame mlete alebo nasekane orechy.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Este teple zacneme natierat (lebo potom by to bolo ako natahovacia karamelka a to sa potom neda roztierat) prvo na spodnu cast bielkovy plat cesta.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A potom uz len prekladame vianocne okruhle oblatky mne este ostali tak som si musela dorobit cokoladovu plnku. Ked si natrieme poslednu salkovu plnku na vrch dame oblatku a pokial si urobime cokoladovu plnku tak si to zatazime no nie velmi velkou zatazou aby nam salkova plnka uplne nevytiekla.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatial si urobime cokoladovu plnku: Nad parou si rozpustime cokoladu s cerou ked to mame rozpustene pridame mlieko, maslo-heru a cukor. Stale miesame az sa nam cukor rozpusti odstavime a nechame troska vychladnut ked nam to zacne hustnut hned to zacneme natierat na oblatku ktorou sme ukoncili salkovu plnku az sa nam minu oblatky len pozor vrchna cast musi byt natreta plnkou nie ukoncena oblatkou ono to bude drzat uz aj bez zazenia len ked davame oblatku na coko plnku tak rukou oblatku trosku stlacime.

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrchny diel natrety plnkou si posypeme jemnym kokosom nechame stuhnut v chlade no pred krajanim si ho nechame troska pri izbovej teplote aby sa nam lepsie krajal a mame hotovo sladka bomba je na svete dobru maskrtu :)

    Salkový sen s vianočnými oblátkami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Bola to taká sladká bomba no aj keď veľa plnky a málo oblátok u nás to všetkým moc chutilo :)
rulik
mám salko uvarené na karamel nevedel som, čo s ním , teraz skúsim zakomponovať