Šalgovský trdelník

Šalgovský trdelník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach


Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.

Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2 cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.

Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • damisa, 17. októbra 2012 o 10:03
    mňam, vyzerá to veľmi chutne...


  • sylviaxxl, 17. októbra 2012 o 12:15
    Vyzerá perfektne!


  • medovnicek, 17. októbra 2012 o 19:54
    nááááááááádhera


  • mariaklara, 17. októbra 2012 o 23:01
    Lákavý, ukladám.


  • elena, 18. októbra 2012 o 09:56
    Šalgov - to je starý historický názov obce Svätoplukovo pri Nitre. Že by sa tam tiež robili trdelníky? Mala by som to vyskúšať, pochádzam neďaleko odtiaľ.....lol


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • marcy, 19. októbra 2012 o 08:43
    pekná prezentácia,toto vidieť vo vitrinke cukrárne,neváham ani minútu :o)


  • hubata, 20. októbra 2012 o 01:39
    krásne, aj pekne a jednoducho naaranžované.


  • valeria21, 14. februára 2014 o 13:50
    Robievam a nie som zo Svätoplukova.Robili sa aj v Cerveniku.Vzdy maju velky uspech,len sa tak zaprasi po nich.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist