Šalgovský trdelník

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 17. októbra 2012 8:54
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šalgovský trdelníkFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
10 min
tepelná úprava


Suroviny

500 g
5 ks
250 g
štipka
2 PL
1 kg

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2 cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.

  3. 3

    Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist