Šalgovský trdelník

Šalgovský trdelník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach


Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.

2

Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2 cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.

3

Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 17. októbra 2012 o 10:03
    mňam, vyzerá to veľmi chutne...


  • sylviaxxl, 17. októbra 2012 o 12:15
    Vyzerá perfektne!


  • medovnicek, 17. októbra 2012 o 19:54
    nááááááááádhera


  • mariaklara, 17. októbra 2012 o 23:01
    Lákavý, ukladám.


  • elena, 18. októbra 2012 o 09:56
    Šalgov - to je starý historický názov obce Svätoplukovo pri Nitre. Že by sa tam tiež robili trdelníky? Mala by som to vyskúšať, pochádzam neďaleko odtiaľ.....lol


  • marcy, 19. októbra 2012 o 08:43
    pekná prezentácia,toto vidieť vo vitrinke cukrárne,neváham ani minútu :o)


  • hubata, 20. októbra 2012 o 01:39
    krásne, aj pekne a jednoducho naaranžované.


  • valeria21, 14. februára 2014 o 13:50
    Robievam a nie som zo Svätoplukova.Robili sa aj v Cerveniku.Vzdy maju velky uspech,len sa tak zaprasi po nich.


  • frezia, 8. mája 2014 o 11:14
    Prekrasne!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.

Gallina freda
V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v teple, v prostredí pre mňa neznámych ľudí.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist