Šalátová polievka od mamičky

metallca - fotkametallca, 19. júla 2012

Je to tá najlepšia polievka, ktorú som zbožňovala aj s mojim bratom keď sme boli krpci ale samozrejme neprešlo nás to do teraz...maminka je Zobraziť celý popisJe to tá najlepšia polievka, ktorú som zbožňovala aj s mojim bratom keď sme boli krpci ale samozrejme neprešlo nás to do teraz...maminka je proste naj!!!!

Suroviny

1-2 ks
3-4 ks
1 ks
0,5 l




Postup

  1. 1

    Šalát treba najskôr dôkladne umyť /list po liste/pod tečúcov vodou a natrhať na také kúsky aké chceťe mať v polievke.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej a hladkú múku /na 1 liter polievky 2 lyžice múky/ a spravíme redšiu zápražku.

  3. 3

    Potom do toho pokrájame alebo pretlačíme 3-4 strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľu. Necháme trošku podusiť. Následne pridáme tak za lyžičku červenej papriky, dolejeme vodu podľa toho, koľko chceme mať polievky /treba stále miešať/.

  4. 4

    Keď voda zovrie pridáme šalát. Spravíme si zátrepku /0,5l smotany na varenie + múka/. V prípade ak sa Vám zdá, že je polievka dostatočne hustá, pridajte len smotanu bez múky.

  5. 5

    Polievku po odstavení dochutíme čiernym mletým korením, cukrom, octom /prípadne čerstvou citrónovou šťavou/ a soľou. Dobru chuť!

Diskusia k receptu

milad
Ako dieťa som túto polievku neznášala. Volali sme ju handrová polievka- kvôli tomu šalátu. Ale čím som staršia, tým častejšie a radšej sa k nej vraciam. Podobne ako ku kapuste či bravčovému mäsu- tiež som ich neznášala a dnes sa idem utĺcť. Dobrý recept na pripomenutie.
marienka44
Pokrajany salat sa prida az po odstaveni privarku /polievky/, bez varenia a prikryje pokrievkou. Tam sa upari a neznicia sa vitaminy. Do chladnuceho privarku nakoniec sa moze pridat posekany kopor, ocot /citron/. Mnam. K tomu volske oko. Takto pripraveny salat nie je ako vechet, ale chrumkavy. :-)
evia
ja robievam šalátovú polievku, ale bez mlieka. Na zásmažku dám mletú rascu, ako na rascovú polievku, zalejem vodou, pridám vegetu a po zovretí pridám pokrájaný šalát a už nevarím a keď mám tak aj čerstvý kôpor. Niekedy pridám aj kocku bujonu. Kto nemá rád mliečne polievky tak takto je to výborná náhrada. Tvoj recept si ukladám pre seba

fialka49
Do čerstvo odstavenej polievky vmiešam aj rozšľahané vajíčko. A nesmie chýbať na drobno nakrájaný kôpor. A nakrájaný šalát pridávam až po odstavení ako marienka44. Ako dieťa som tiež neznášala "vechťovú" polievku, ale takto pripravená je super.
metallca
Ďakujem Vám všetkým za info...ale mne tie "vechte" na tom vždy chutia najviac... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia