Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v stredomorskej a ázijskej kuchyni, je známa na celom svete a pripravuje sa na rôzne spôsoby,pokiaľ ju kupujem v konzerve, tak zásadne v oleji.Teraz som dostala do daru od mojej tety kvalitnú konzervu priamo z Talianska a toto jemné mimoriadne chutné mäsíčko si priam žiadalo jemnú jarnú sviežu zeleninu, preto som z nej pripravila osviežujúci šalát, mali sme ako vynikajúcu a rýchlu večeru.

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Baby špenát som odstopkovala, umyla a nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku.
  2. Vytlačila som šťavu z citróna a pripravila som si zálievku. Zálievku pripravujem tak, že scedím tuniaka z konzervy, nechám ho odkvapkať na cedníku z oleja, ktorý zachytím a potom 4 diely tohto olivového oleja zmiešam s 1 dielom citrónovej šťavy.
  3. Pokrájala som očistenú červenú cibuľu na tenké mesiačiky, umyté cherry paradajky na štvrtinky a očistenú jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska.
  4. Na veľký porcelánový tanier som rozložila listy baby špenátu,...
  5. ..ktoré som pokvapkala jemne pripravenou zálievkou.
  6. Do stredu som položila odkvapkaného tuniaka, na fotke dobre vidno, že má kvalitné nerozdrobené pevné mäsíčko, ktoré som len zľahka oddelila vidličkou
  7. Okolo tuniaka som hviezdicovite uložila štvrtiny dvoch na tvrdo uvarených vajec.
  8. Pomedzi vajcia som pokládla mesiačiky červenej cibule a vencovite som rozložila štvrtinky cherry paradajok.
  9. Posypala som šalát kolieskami jarnej cibuľky a cibuľkovej vňate.
  10. Zeleninku som ešte raz jemne pokvapkala som pripravenou zálievkou a jemne osolila, tuniaka som nesolila, je slaný dosť a ani zálievku som nedala.
  11. Na záver pred poávaním som šalát z tuniaka okorenila čerstvo mletým čiernym korením. servírovala som z čerstvo upečeným domácim pečivom a podávala som horúci čaj s citrónom. Na stole sme mali veľmi rýchlu, ľahkú, zdravú a mimoriadne chutnú kvalitnú večeru.