Rybací šalát

Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám druhej polovice zemegule. Poslala mi ho jedna Varecháčka (nechce byť menovaná), za ktorý jej ďakujem. Je veľmi dobrý jednoduchý.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny na šalát. Horčicu som použil 2 PL francúzkej ostrej a 2 PL kremžskej. Feferóny som vybral červené z pohára.
  2. Ak sú na sardinkách plutvy a chvosty, tak ich odstránime. Potom som krájal ryby na 1,5 až 2 cm kúsky. Kapustu nadrobno.
  3. Šalotku som krájal na najjemnejšie, ako to ide.
  4. Feferónky som pokrájal na 0,5 cm kúsky.
  5. Dal som to do misy pridal, horčicu pol na pol.
  6. Poriadne som premiešal.
  7. Teraz pridám olivový olej asi jedno deci a znovu premiešam. Dám to do skla uzavriem a nechám 12 hodín stať v chlade. Potom to ochutnám, ak je to suché pridám olej. Ma to byť dostatočné olejnaté, ten to ohromne ochutí. Ak sa nám zdá, že je málo pikantné, pridám feferóny. Prípadne dosolím, no obyčajne nie je treba, ryby sú dosť slané. A nechám to znovu postať ďalších 12 hodín. Oplatí sa vydržať. Výsledok stojí za tu dobrú chuť.
  8. Takže po celom dní môžeme podávať dobrý chlieb k tomu a nejaké víno alebo pivo k tomu a blaženosťou sme v siedmom nebi. Dobrú chuť Vám želám.