Teplý zeleninový šalát

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový olej a vodu. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do vymastenej formy na srnčí chrbát.
  2. Po asi 2 hodinách pečieme pri 200 °C 30 – 40 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 – 20 minút.
  3. Na rozohriatu panvicu dáme olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a menšie kúsky baby zeleniny, ktorú za občasného miešania opečieme z každej strany dochrumkava asi 4 – 7 minút. Na konci zeleninu osolíme. Pri podávaní zeleninu na tanieri posypeme rozdrobeným ovčím syrom a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame so semienkovou tehličkou.