Šalát z ľadového šalátu

Šalát z ľadového šalátu
jamaica178Jamaica178, recept pridal: 13. decembra 2009 21:08Ďalšie jeho recepty

Tento šalát je taký môj výmysel - je to kombinácia mojich obľúbených ingrediencií :)

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Urobíme zeleninový základ šalátu - polovicu ľadového šalátu nakrájame na pásiky, alebo natrháme na menšie kúsky a dáme do misy, pridáme polovicu na kocky nakrájanej šalátovej uhorky, na kocky nakrájanú červenú papriku + na polovičky nakrájané cherry paradajky.

2

Pripravíme si dressing - vymiešame 2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice, trochu soli a 2 pretlačené strúčiky cesnaku.

3

Do šalátu pridáme majú konzervu kukurice, cottage syr a šunku nakrájanú na kocky (je samozrejme lepšia v celku ako plátková). Šalát polejeme dressingom a dobre premiešame. Ak je šalát málo slaný od dressingu, dosolíme.

4

Nakoniec na vrch šalátu nasypeme krutóny, teda bagetu nakrájanú na kocky a osmaženú na oleji. Dobrú chuť !! :) Pozn.: namiesto šunky je v šaláte veľmi dobrý aj tuniak (v oleji alebo vo vlast.šťave - kto má ako rád), prípadne na kocky nakrájané opražené kuracie prsia.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zela, 14. decembra 2009 o 12:41
    Podobný šalát robievam aj ja. Do misky dám rôzne druhy zeleniny- ľadový šalát,alebo čínsku kapustu-nakrájam na pásiky,akékoľvek rajčiny-nakrájam na kúsky uharky-nakrájené na kúsky,kukuricu a hrášok z konzervy,do šalátu vlejem aj vodu z konzervy a premiešam bielym jogurtom. Niekedy uvarím na tvrdo vacia a dám do šalátu.


  • sovka62, 14. decembra 2009 o 14:20
    Takže to už máš kompletný obed, pravda? Asi sa stravuješ zdravo, čo sa o mne nedá povedať. Ale recept sa mi páči, tak si ho pre istotu uložím, čo keby som sa predsa len dokázala polepšiť?


  • mylan1, 14. decembra 2009 o 20:08
    aj ja robievam podobny salat, akurat dresing nerobim, ale dam olivovy olej asi pol deci a vytlacim 1 citron, a tiez nedavam kukuricu...


  • jamaica178, 17. decembra 2009 o 18:39
    ano, je to kompletny obed, uz nic ine k tomu netreba a clovek je syty :)


  • lila6, 30. mája 2010 o 19:34
    Je výborný dnes nám velmi dobre padol :D


  • bozulka, 28. augusta 2012 o 00:23
    Robievam často,ale teraz bez kukurice a šunky,snažím si zmeniť stravovanie...:-)


  • 1000thwindow, 26. júla 2014 o 15:03
    MŇAM, jedla by som každý deň takéto :)


  • dellawar, 9. decembra 2014 o 19:51
    Ešte že je tam aj šalát.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist