Šalát z ľadového šalátu

jamaica178 - bez fotkyjamaica178, 13. decembra 2009

Tento šalát je taký môj výmysel - je to kombinácia mojich obľúbených ingrediencií :)

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1/2 hlavičky
125 g
1/2
1 ks
1/2 téglika
2 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
1 konzerva
1 ks
10 dkg
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Urobíme zeleninový základ šalátu - polovicu ľadového šalátu nakrájame na pásiky, alebo natrháme na menšie kúsky a dáme do misy, pridáme polovicu na kocky nakrájanej šalátovej uhorky, na kocky nakrájanú červenú papriku + na polovičky nakrájané cherry paradajky.

  2. 2

    Pripravíme si dressing - vymiešame 2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice, trochu soli a 2 pretlačené strúčiky cesnaku.

  3. 3

    Do šalátu pridáme majú konzervu kukurice, cottage syr a šunku nakrájanú na kocky (je samozrejme lepšia v celku ako plátková). Šalát polejeme dressingom a dobre premiešame. Ak je šalát málo slaný od dressingu, dosolíme.

  4. 4

    Nakoniec na vrch šalátu nasypeme krutóny, teda bagetu nakrájanú na kocky a osmaženú na oleji. Dobrú chuť !! :) Pozn.: namiesto šunky je v šaláte veľmi dobrý aj tuniak (v oleji alebo vo vlast.šťave - kto má ako rád), prípadne na kocky nakrájané opražené kuracie prsia.

Diskusia k receptu

zela
Podobný šalát robievam aj ja. Do misky dám rôzne druhy zeleniny- ľadový šalát,alebo čínsku kapustu-nakrájam na pásiky,akékoľvek rajčiny-nakrájam na kúsky uharky-nakrájené na kúsky,kukuricu a hrášok z konzervy,do šalátu vlejem aj vodu z konzervy a premiešam bielym jogurtom. Niekedy uvarím na tvrdo vacia a dám do šalátu.
sovka62
Takže to už máš kompletný obed, pravda? Asi sa stravuješ zdravo, čo sa o mne nedá povedať. Ale recept sa mi páči, tak si ho pre istotu uložím, čo keby som sa predsa len dokázala polepšiť?
mylan1
aj ja robievam podobny salat, akurat dresing nerobim, ale dam olivovy olej asi pol deci a vytlacim 1 citron, a tiez nedavam kukuricu...
lila6
Je výborný dnes nám velmi dobre padol :D
bozulka
Robievam často,ale teraz bez kukurice a šunky,snažím si zmeniť stravovanie...:-)