Šalát z kačacích prsičiek a quinoy (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia ukladáme na gril kožou nadol a postupujeme ako pri steakoch. Mali by zostať vnútri ružové a šťavnaté a na povrchu zľahka chrumkavé. Čas grilovania má tri fázy. Prvá fáza je pečenie na koži, trvá približne šesť minút, potom prsia otočíme a pečieme 2 – 3 minúty. Tretia fáza je odpočinok, ktorý je dôležitý, aby sa prsia uvoľnili.

  2. Quinou na približne 10 minút namočíme do vody a potom ju uvaríme do mäkka na miernom plameni. Mäkkú quinou zlejeme a necháme vychladnúť. Z olivového oleja, kremžskej horčice, korenia, soli a medu pripravíme zalievku.

  3. Vo väčšej miske spolu zľahka zmiešame baby špenát, jahody nakrájané na väčšie kusy, quinou a zalejeme zálievkou. Na takto pripravený šalát poukladáme plátky kačacích pŕs a podávame.