Šalát z grilovanej sviečkovice a manga

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovú naporciujeme na väčšie kusy (približne 200 g) a pečieme na grile zo všetkých strán približne 2 minúty, aby bolo mäso na dotyk mäkké, pretože každý steak si po pečení musí odpočinúť a proces tepelnej úpravy v ňom ešte stále pokračuje. Steak nikdy vopred nesolíme, aby sa nevysušil.
  2. Oblanšírovanú špargľu grilujeme veľmi krátko, stačí minúta. Potom pristúpime k príprave samotného šalátu. Olúpané mango nakrájame na väčšie kusy, pridáme lístky baby špenátu, ogrilovanú špargľu a červenú cibuľu. Všetko spolu zľahka premiešame, prelejeme ovocným octom, medom a olivovým olejom. Odpočinutý steak nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tanier spolu so šalátom, osolíme a okoreníme až úplne na koniec.