Šalát z grilovanej sviečkovice a manga
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Sviečkovú naporciujeme na väčšie
kusy (približne 200 g) a pečieme na grile
zo všetkých strán približne 2 minúty,
aby bolo mäso na dotyk mäkké, pretože
každý steak si po pečení musí odpočinúť
a proces tepelnej úpravy v ňom
ešte stále pokračuje. Steak nikdy vopred
nesolíme, aby sa nevysušil.
- Oblanšírovanú špargľu grilujeme
veľmi krátko, stačí minúta. Potom pristúpime
k príprave samotného šalátu. Olúpané
mango nakrájame na väčšie kusy,
pridáme lístky baby špenátu, ogrilovanú
špargľu a červenú cibuľu. Všetko spolu
zľahka premiešame, prelejeme ovocným
octom, medom a olivovým olejom. Odpočinutý
steak nakrájame na tenké plátky, ktoré
poukladáme na tanier spolu so šalátom,
osolíme a okoreníme až úplne na koniec.
|