Šalát z čínskej kapusty

babkamt - fotkababkamt, 26. apríla 2013
Šalát z čínskej kapusty
Foto: babkamt

Z čínske kapusty robievam šalát pomerne často .

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks (alebo pór)
1 ks
2 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Očistila som si mrkvu a cibuľu.

    Šalát z čínskej kapusty - obrázok 1
  2. 2

    Z čínskej kapusty som odstránila vrchné listy. Tie pôjdu sliepkam .

    Šalát z čínskej kapusty - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhala som mrkvu , cibuľu a červenú papriku .Nakoniec som nastrúhala aj kapustu . Osolila som ju , pridala som ocot , cukor a trochu olivového oleja. Okorenila som ju šalátovým korením , zamiešala .

    Šalát z čínskej kapusty - obrázok 3
  4. 4

    Tento šalát mám rada aj samotný , nanajvýš s celozrnným pečivom.

Diskusia k receptu

martamm
Robievam podobný, ale dávam iba citrón, bylinky a troška olivového oleja na dochutenie
babkamt
@martamm hlavne že náš citrónovník má ešte zopár citrónov vhodných na odtrhnutie. Tiež dávam čerstvé bylinky . No v čase , keď som robila tento , ešte nebolo v záhrade nič vhodné na odtrhnutie . Teraz je už pažítky , mladá cibuľka , petržlenová vňať , pekne sa rozbehla aj cesnaková tráva .
tatranka
Máme radi šalát z čínskej kapusty.Je ho hodne,výborne chrumká.Použijem tiež naň hádam všetky bylinky,ktoré macerujem v olivovom oleji.Je to proste dobrota.
A čerešničkou je chutná čerstvá šťava z citróna a trochu citr.kôry.
mariamka
cinska kapusta je velmi vdacna na salat, ma len jednu nevyhodu, ze velmi rychlo vedne.. ja ju ledabolo posekam nozom, osolim, pokvapkam olejom a svacnem lyzicu horcice, premiesam, nic ine nedavam, ta horcica tam urobi kyslost aj pikantnost zaroven,, takto ako vy robim skor z hlavkovej, mate ho krasny farebny a musel byt chutny, to vidno.. :)
elysa
ja si robievam podobne...a konečne sa ich naučil jesť aj môj syn- ktorému ho ale musím "vylepšiť" syrom, alebo restovaným kuracím prskom...
babkamt
@mariamka vyskúšam aj s horčicou k dnešnému obedu . Mám doma polovičku čínskej kapusty . @marianna76 s kukuricou tiež vyskúšam . Páči sa mi tvoj recept.@medovnicek , to je nás viac , čo majú radi šaláty .@elysa , moja vnučka ho veru tiež nechce . Zje hlávkový šalat , no najradšej má zavárané uhorky .@brok ďakujem za komentár .
katarinapn
salatik je super davala som por ale nedala som papriku...
ja do vsetkych salatov namiesto octu vzdy davam citron...je to zdravsie...a nerobim ziadne zalievky nasypem hnedy cukor a do neho vyzmykam citron vratane duziny ktoru vylupnem a pridam do salatov a po chvilke ked sa cukor roztopi pomiesam a nakoniec polejem olivovym olejom...a hlavne k mrkve treba vzdy olivovy olej aby telo vedelo stravit vitamin A