Šalát z červenej repy

Autor receptu: ciernalabut

Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E. • Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu vlásočníc. • Znižuje krvný tlak • Posilňuje imunitný systém. • Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom. • Čistí črevá • Vyvoláva optimistickú náladu ...a mnoho iného Dobrú chuť :-)

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Repu si uvaríme v osolenej vode s prepoleným stúčikom cesnaku a s vetvičkou tymiánu (ak nemáte čerstvý, kľudne dajte sušený drvený)
  2. Uvarenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky.
  3. V mise si repu namarinujeme: pridáme olivový olej, balzamico, sol, čierne korenie a polievkovú lyžicu medu. Premiešame a necháme pár minút odstáť
  4. Rukolu takisto polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prelejeme vymačkanou šťavou z citróna
  5. A spolu s cottage syrom naaranžujeme :-) Žiadna veda :-)