Šalát z červenej kapusty

malamenka - fotkamalamenka, 27. mája 2012
Šalát z červenej  kapusty
Foto: malamenka

Tento recept som pred mnohymi rokmi našla v knihe Fit pre život .Možno už nie je presny,ale velmi chuti.Je lahučky a deti ho Zobraziť celý popisTento recept som pred mnohymi rokmi našla v knihe Fit pre život .Možno už nie je presny,ale velmi chuti.Je lahučky a deti ho od malička milovali.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1/2  teglika
1/2 teglika
1  čL
2  stručiky
1 čL
2 ks
1 PL
2-3 PL
1  tabletka




Postup

  1. 1

    Kapustu postruhat na hrubšom struhadle,cibulku nakrajat na tenke kolieska aj so zelenou častou.Cesnak a rozmarin posekat na drobno.

  2. 2

    Rozpustite si v lyžičke teplej vody 1 tabletku sladidla Stevia /mimochodom ma blahodarne učinky na zdravie/ ale može byt aj 1 tabletka bežneho umeleho sladidla.Spolu so všetkymi ostatnymi ingredienciami to rozmiešame.

  3. 3

    Podavane s opekanymi zemiačikmi,alebo s celozrnnym chlebom ci pečivom.Vyborne to chuti,ked si chrumkave zemiačky zlahka vmiešate do šalatu. Velmi chutne a lahučke...dobru chut‼

Diskusia k receptu

nonna
Šalát pre mňa. Len bez oliváku. A čo keby sa stévia dala čerstvá, vo forme rastlinky? Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
malamenka
som rada,ze sa vam recept pači dievčata...nonna,iste by to bolo s cerstvou steviou tiež vyborne,ale kde sa da zohnat?
nonna
Dá sa kúpiť, niektoré kvetinárstva alebo jednoducho tí, čo predávajú rôzne rastliny majú alebo aj na INT, presne, ako aj výrobky z nej.
evanaaa
Šalátik je iste fajn, si diabetička, alebo sa len racionálne stravuješ?
A kde si kúpila tabletky zo stévie, iste boli drahé. Ja som ju pestovala minulý rok, mám pár lístkov vysušenýck, ale celé čerstvé lístky do šalátu by som nedávala, to pre @nonna.
nonna
@evanaaa , prečo nie čerstvé? Dá sa používať aj čerstvá rastlinka, tak ako mäta, medovka....Myslíš, že chuť by bola silná?
malamenka
evanaaa,ano som diabetička,pred nedavnom mi bola choroba diagnostikovana,takže sa učim s touto chorbou žit...zatial je to v pohode,bavia ma nove recepty a doma všetkym chuti...steviu v tabletkach maju v lekarni,balenie s 200 tbl.stoji 7,50.
marienka44
@Malamenka ,kde dostat steviu? Salat sa nesoli? Asi staci 1 cl vegety. Cervenu kapustu kupujem len ku kacici. Cervena kapusta je vyzivnejsia ako biela. Obsahuje tusim zelezo.
malamenka
Marienka,ta vegeta uplne stači,ja kupujem tu bez glutamanu v coop-jednote.Steviu v tabletkach dostat v lekarni.
nonna
@malamenka , na googli určite nájdeš aj dvoch INTpredajcov stéviových výrobkov, aj rastlinky. @marienka44 , červená kapusta obsahuje hlavne modré, červené farbivá, antokyány, ktoré sú účinn!mi antioxidantami a tým posilňujú a chránia náš imunitný systém. Navyše červená kapusta má lepšiu chuť. A jedlo aj farebne spestrý a skrášli. Úspešný kulinársky deň obom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia