Šalát z červenej kapusty (fotorecept)

Šalát z červenej kapusty (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 14. októbra 2011 5:04Ďalšie jeho recepty

Napad na takyto salat som nasla na internete.

Suroviny

4
porcie
25
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cervenu kapustu som postruhala na struhadle s vacsimi otvormi. Pomaranc a mandarinky som osupala. Z pomaranca som obtrhala vnutornu tvrdu duzinu. Robila som to nad kapustou, aby stava z pomaranca vytekala na kapustu. Tak isto som aj krajala mandarinky, takze vsetka stava zostala v miske. V pohari som rozmiesala sol, cukor, olej, ocot a cerstvo pomlete korenie. Pripravenou zalievkou som zaliala kapustu s pomaracom a mandarinkami. Vsetko som spolu premiesala. Ak treba, moze sa podla chuti dosolit, alebo dosladit. Salat je lepsi, ked postoji 2-3 hodiny.
Šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 1

2

Kto chce, moze si k salatu pridat nakrajane avocado.
Šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 14. októbra 2011 o 12:01
    Može byť skvelý ten tvoj šalátik, vyskúšam.


  • tatranka, 14. októbra 2011 o 17:15
    Pekná kombinácia ešte aj farebne.


  • tinca, 14. októbra 2011 o 17:37
    @palokuchki normálne slintám , júj a tá farba, milujem červenú kapustu


  • danculka, 14. októbra 2011 o 17:56
    Ja asi mám cigánske korene,milujem farebné kombinácie aj v jedlách,tvoj šalát je toho príkladom:))))))))


  • janger, 14. októbra 2011 o 19:50
    Uz som pozerala po tomto salatiku pri tvojom vedlajsom recepte, chcela som sa spytat, co to je. Ale teda tu je recept. Zaujimava kombinacia, ale iste dobre :-).


  • palokuchki, 14. októbra 2011 o 22:18
    Dakujem vam. Salat je naozaj velmi chutny.


  • jerica, 14. októbra 2011 o 22:47
    Danielka *****pozdravujem , spravím s avocádom a majolkou:-)))


  • alena45, 14. októbra 2011 o 23:03
    už som robila podobný aj z bielej kapusty, vyskúšam aj z červenej a určite si tam pridám zrnká granátového jablka, ktoré tak ľúbim.


  • akeber, 15. októbra 2011 o 08:02
    určite vyskúšam ...už je v kk :-)


  • hanach, 15. októbra 2011 o 17:39
    určite je hlavne zdravý. vyskúšam pridávam do kk


  • palokuchki, 16. októbra 2011 o 03:28
    @jerica , @alena45 , @akeber , @hanach dakujem vam za komentare. @alena45 to granatove jablko tam bude vyborne chutit.


  • 2010, 25. októbra 2011 o 23:17
    @palokuchki , vidim ze v Tumbarumbe maju podobne chute,skoda tvoj salat som nevidel.Vyzera vyborne, vsetko som mal v ladnicke.Tak som musel improvizovat sam. Griloval som a najprv som myslel ze podusim kapustu ale uz je teplo a burky, tak skoncila ako salat.
    » varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-cervenej-kapusty-/21293...


  • marianne69, 3. februára 2012 o 12:42
    @danka uz je spraveny a je vyborny,naozaj,s ovocim som este nerobila na svoju skodu:-) len to korenie 4 farieb som nemala,ale aj tak je skvely


  • marianne69, 3. februára 2012 o 14:18
    ale nedalo mi a pobezala som kupit to korenie a teraz je este lepsi:-)
    Mne sa podaril takyto,ale vy mate teraz leto:-)
    » varecha.pravda.sk/recepty/zimny-salat-z-cervenej-kapusty-...


  • palokuchki, 5. februára 2012 o 06:51
    @marianne69 dakujem. Som rada, ze ti salat chutil. My sme si velmi oblubili to korenie styroch farieb. Davam ho do mnohych veci. Tvoj salat som si pozrela a ked budeme mat nove jablka, tak si ho spravim. Odkedy sme mali jablkovy sad a viem kolko chemikalii sme museli dat na jablcka aby boli pekne snazim sa co najmenej jablka kupovat.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist