zatvoriť
VYTLAČIŤ
Šošovicový šalát
Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)
Autor receptu:
skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava
Suroviny
šošovica hnedá
šošovica zelená
šošovica červená
(alebo kozí syr, grana padano, parmezán)
syr feta
kôpor
koriander
mäta
uhorka šalátová
jablko granátové
(alebo čierne) odkôstkované
olivy zelené
cibuľka jarná
Na dochutenie:
kvalitný
olej olivový
(z vlašských orechov)
olej orechový
(alebo citrónový, bergamotový)
olej pomarančový
omáčka sójová
šťava limetková
(alebo biely balzamikový ocot s medom)
sushi ocot
soľ
korenie čierne čerstvo mleté
korenie farebné čerstvo mleté
Postup
Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.
Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.
Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.
Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.
Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.
Podávame ozdobené bylinkami.