Šošovicový šalát

Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Gaba Kocáka

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.
  2. Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.
  3. Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.
  4. Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.
  5. Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.
  6. Podávame ozdobené bylinkami.