Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom

Autor receptu: redakcia

Vhodné k suchému ružovému vínu.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zázvorovo–citrusový dresing: Najprv odšťavíme pomaranč a citrón, pridáme nadrobno nastrúhaný zázvor, šalátové listy a dôkladne rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a cukrom.
  2. Marinované hrozienka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme pomarančovo–citrónovou šťavou, pridáme hrozienka a nadrobno nakrájané čili papričky. Povaríme a zredukujeme na omáčku.
  3. Do omáčky pridáme mandarínky, melón, všetko necháme ešte raz zredukovať a vychladíme. Výber listových šalátov dôkladne umyjeme, premiešame s marinovaným ovocím a dochutíme dresingom.