Šalát s ovocím a kuracím mäsom v curry zálievke

Autor receptu: elixir

Korenisto-sladký ľahký šalát.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šalát: Rímsky aj rosso šalát umyjeme a nakrájame na menšie časti. Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k šalátu.
  2. Do hrnca dáme opražiť na masle semienka slnečnice. Keď sú zlatohnedé, vyberieme ich a zmiešame so šalátom.
  3. V tom istom hrnci si zľahka opečieme aj ananásové a banánové kúsky. Potom ich takisto rovnomerne primiešame do šalátu.
  4. Zálievka: Všetky suroviny na zálievku postupne zmiešame.
  5. Mäso: Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a takto celé ich dáme opekať na masle. Keď zľahka zhnednú, podlejeme ich vodou a aspoň 15 minút podusíme. Keď je mäso hotové, priečne ho nakrájame.
  6. Z opražených slnečnicových semiačok, banánov a koliesok mladej cibuľky som si počas prípravy trochu dala bokom, aby som ešte dodatočne mohla dekorovať jedlo. Dobrú chuť.