Šalát s ovocím a kuracím mäsom v curry zálievke
Autor receptu: elixir
Korenisto-sladký ľahký šalát.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Šalát: Rímsky aj rosso šalát umyjeme a nakrájame na menšie časti. Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k šalátu.
- Do hrnca dáme opražiť na masle semienka slnečnice. Keď sú zlatohnedé, vyberieme ich a zmiešame so šalátom.
- V tom istom hrnci si zľahka opečieme aj ananásové a banánové kúsky. Potom ich takisto rovnomerne primiešame do šalátu.
- Zálievka: Všetky suroviny na zálievku postupne zmiešame.
- Mäso: Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a takto celé ich dáme opekať na masle. Keď zľahka zhnednú, podlejeme ich vodou a aspoň 15 minút podusíme. Keď je mäso hotové, priečne ho nakrájame.
- Z opražených slnečnicových semiačok, banánov a koliesok mladej cibuľky som si počas prípravy trochu dala bokom, aby som ešte dodatočne mohla dekorovať jedlo. Dobrú chuť.