Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane s kožou,
ktorú narežeme do mriežky. Po obrátení a dopečení ich uložíme na teplé miesto.
- Do výpeku pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Potom pridáme cherry ocot – restujeme. Pridáme lesné plody, ktoré trocha povaríme, ďalej dáme maslo, ktoré zahustí omáčku.
- Listy šalátov zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením, pokvapkáme zvyškom olivového oleja a citrónovou šťavou.
- NÁŠ TIP: Šalát servírujeme na polovicu taniera, naň poukladáme šikmo narezané kačacie prsia a zalejeme omáčkou. Dozdobíme lesnými plodmi.
|