Šalát s jahodami a mozzarellou

Šalát s jahodami a mozzarellou

Autor receptu: siuuu

U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte tento lahodný šalát s jahodami a so syrom.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Množstvo použitých surovín nechám na každom z vás. Ja som na jednu porciu použila 2 veľké maxi jahody, 2 guľky mini mozzarelly, asi 6 listov šalátu (mala som mini šalát), 1/2 malej červenej cibule, 1 plátok oravskej slaniny, 1/3 ČL medu, 1/2 ČL balzamikovej redukcie, 1/2 ČL ryžového octu (zálievky netreba veľa, aby neprebila chuť jahôd).
  2. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na ľubovoľné tvary. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky, rovnako natrháme mozzarellu. Červenú cibuľu očistíme a pokrájame na maličké kúsky. Sušenú šunku alebo slaninu pokrájame na malé kúsky a nasucho na panvici opečieme do chrumkava.
  3. Jahody zľahka zmiešame so šalátom, pridáme mozzarellu, pokrájanú cibuľu, ochutíme soľou (iba jemnučko), korením, pokvapkáme zálievkou a posypeme opraženou sušenou šunkou.