Zeleninovo-ovocný šalát

Šalát s grilovaným Camembertom

Autor receptu: violeta

Dnes som mala chuť na šalát, niečo podobné som jedla v reštaurácii, tak som sa nechala inšpirovať...

Postup

  1. Šalát som natrhala na kúsky, umyla a odstredila. Poliala som ho dresingom a poprehadzovala. Na dressing som zmiešala všetky suroviny a ochutnala, každý si ho môže dochutiť podľa seba. Na šalát som poukladala nakrájané cherry paradajky a tiež som ich pokvapkala trochou dressingu. Pridala som umyté hrozno.
  2. Hrušky a jahody sú ešte bez chuti, preto som ich pokrájala a opiekla na kúsku masla zmiešaného s troškou olivového oleja. Najprv som opekala hrušky, keď boli mäkké pridala som lyžičku medu a len chvíľu som prehriala aj jahody. Nakoniec som pridala pár kvapiek citrónu. V sezóne stačí sladké ovocie len pokrájať.
  3. Vlašské orechy som opiekla nasucho na panvici. Ku šalátu som pridala hrušky s jahodami aj s výpekom a posypala orechami.
  4. Camembert som ugrilovala na kontaktnom grile a uložila na šalát. Okrem toho som opiekla toastový chlieb.