Šalát s dressingom NEPALIS

nonna - fotkanonna, 26. novembra 2012

Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z Zobraziť celý popisŠalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z nízkodžaulových komponentov, nezaťaží metabolizmus trávením "hútnych" tukov a je chuťovo pikantnejšia.

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
100 g
50 g (mladá alebo mrazená)
1 ks (väščia)
2 ks (stredne veľké)
1 ks (väčšia)
3 PL
1 1/2 PL
1 ČL
1 ČL (alebo strúčik rozotretého cesnaku)
1/2 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Hlivu varíme 45 minút a potom ju nakrájame na tenké pásiky dĺžky asi 3cm. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na malé kúsky, fazuľku na 1cm dlhé kúsky a varíme 10 minút v osolenej vode. Zmrazenú vhodíme do vriacej vody na poslednú minútu.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame nadrobno, papriku na tenké, krátke pásiky, rajčiny na tenké mesiačiky a tie ešte raz rozkrojíme.

  3. 3

    Všetko mierne osolíme a opatrne pomiešame.

  4. 4

    Pol deci vody zvaríme s octom a korením, necháme trochu ochladnúť a primiešame k jogurtu rozmiešanému s majolenkou, sójovou omáčkou a tekutým korením Klasik. Pokiaľ použijeme cesnak, vmiešame do jogurtu aj ten.

  5. 5

    Týmto dressingom zalejeme šalát a necháme vychladiť v chladničke 4-6 hodín, teraz v zime netreba, nežiada sa veľmi studené alebo si ho môžme pripraviť aj deň pred konzumáciou.

Diskusia k receptu

nonna
@tiginko -VÁŽENÁ či VÁŽENÝ TRHNITE SI!!!!!! KEĎŹE STE NEUPOSLÚCHLI MOJU VÝZVU OBCHÁDZAŤ MOJE RECEPISY, NAKOĹKO O VAŠE JEDOVITÉ A HLÚPE KOMENTÁRE NESTOJÍM A NIELEN JA, NAHLASUJEM VÁS ADMINISTRATÍVE. ĽÚBEZNÚ POLNOC!
nonna
@radulienka - dík za priaznivý ohlas. Vážim si pozitívne ohodnotenie. Pokľudnú polnoc do Prahy!
radulienka
Díky, a veľa ďalších takých krásnych receptov bez ohľadu na nevďačníkov ako je @tiginko , veď keby všetci varili to isté, neviem, neviem...
frezia68
Tiež ho rada vyskúšam,lebo vitamíny treba celý rok :-)))
mesiar50
Ja mam rad hriby v hocijakej forme.Tento salatik sa mi pozdava.Urcite by mi pasoval napr.k pecenej krkovicke.
alebo k inemu mesku ako priloha.Pozitivne hodnotim aj
logicky vyklad k postupu pripravy daneho vyrobku resp.jedla.Ulozime KK.v Nitre som sa ucil a pracoval.Pozdravujem z holandska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia