Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. januára 2016

Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na obed.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Na šalát:
1/2 ks stredná
1/2 ks
2 ks čerstvá väčšia
250 g téglik
70 g mletý pikantný
1 ks väčší
1 PL
1 ČL
Na mäso:
1000 g
 práškový




Postup

  1. 1

    Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.

  3. 3

    Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť. Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Akurát včera som robila kura so šalátom, už sme si na to zvykli, ryža nám ani nechýba, nabudúce sa inšpirujem Tvojim šalátom.
jack
Fantastické.Tak ako všetky tvoje recepty.5*
jofolit
Dobré jedlo a zemiaky k tomu nie sú? Mne tam chýbajú, ale to som ja.
mesiar50
Tvoje jedlo vyzerá veľmi gustiózne.Si jednoznačne macher v kuchyni.
afataga
to mohol byt dobry obed, ale cesnak by som dala cerstvy
marianne
salat super aj ako priloha, aj ako hlavne jedlo..zrovna peciem masko, ako na zavolanie
sracz
Zakýval si rozumom naozaj gramotne @patroveckypitrs kamarát! Čínsku kapustu používam z času na čas, podobnými spôsobmi ako klasickú hlávkovú. Dokonca ju podusím aj do halušiek, len pridám o trošku viac čMČK. V tunajších podmienkach už uzreli svetlo sveta aj "vihidňarske holubki vof činskej kapusce"! U mňa teda hviezdičkuješ opäť na plno!
cesminaz
Mne sa tvoj obed velmi paci :-) veru aj u nas by si nanom pochutili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia