Šalát s figami

Šalát s čerstvými figami

Autor receptu: siuuu

Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Balzamikovú redukciu, olivový olej, štipku soli, korenia dobre zmiešame. Ak použijeme balzamikový ocot odporúčam v prípade potreby dosladiť kvapkou medu.
  2. Špenát a rukolu umyjeme, osušíme, jemne ochutíme časťou nálevu, rozložíme do misy, pridáme čerstvé figy pokrájané na štvrtiny alebo osminky (podľa veľkosti fíg), jemne premiešame - alebo figy uložíme navrch šalátu, pridáme kúsky sušenej šunky a nakoniec rozmrvený alebo na kúsky pokrájaný syr. Vrch pokvapkáme zvyškom balzamikovej zálievky, posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami. Dobrú chuť.