Šalát podobný parížskemu

bembo - fotkabembo, 27. decembra 2015
Šalát podobný parížskemu
Foto: bembo

Pôvodne som chcel urobiť "Opravdový ševcovský mls". Je to šalát, ktorý robím dosť často, len mi chýbal doň strúhaný syr, tak som sa rozhodol, Zobraziť celý popisPôvodne som chcel urobiť "Opravdový ševcovský mls". Je to šalát, ktorý robím dosť často, len mi chýbal doň strúhaný syr, tak som sa rozhodol, že si spravím niečo medzi ním a parižákom. Bol som prekvapený, keď som ho urobil, že je lepší ako ten pôvodný, tak som sa rozhodol, že ho dám do receptov Varechy.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks stredne veľká
2-3 ks sladkokyslé
2 ks uvarené na tvrdo
1 PL
200 g
1 ks čerstvá
1 ks malá konzerva
2 podľa chuti ČL
2 podľa chuti  ČL
200 podľa chuti g údená




Postup

  1. 1

    Do misky som nakrájal nadrobno cibuľu, uhorky, na slížiky mor.parízer, varené vajíčka a na drobno čerstvú kápiu.

  2. 2

    Pridal som kremžskú horčicu,chilli v oleji za 2 malé lyžičky (kto má rád štipľavé môže dať aj viac, ale mne stačili aj 2) a malú konzervu Bonduel kukurice.

  3. 3

    Nakoniec som dal Tatársku omáčku, práškový cukor (kto má rád kyslejšie môže vynechať) a zistil som, že mi ostalo asi 200 g údenej krkovičky pokrájal som ju a pridal do misky a všetko spolu zamiešal. Po prvej koštovke som zistil, že ho netreba nechať dlho odstáť. Dá sa jesť aj krátko po vymiešaní, ale lepšie je ho nechať aspoň pol dňa odstáť.Tak prajem dobrú chuť! Ak si ho niekto urobí a dochutí podľa seba, fantázie sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

izabella929
@bembo ,taký šalátik by veru aj mne chutil.).mám rada šaláty na všetky spôsoby...musím vyskúšať aj tento tvoj.-) šikuľko...
bembo
@izabella929 ,veru ho vyskúšaj.sám som bol prekvapený,aký bol dobrý.ináč by som ho ani nezverejnil.a to som len chcel zúžitkovať zopár načatých vecí čo som mal v ľadničke,ktoré som nechcel,aby vyšli na nivoč(krůtí parízer,údenú krkovičku, a načatú tatarku).niekedy stačí tak málo aby z toho vznikla maškrta
bembo
a aby som nezabudol,chcel by som popriať všetkým varecháčom do Nového Roku 2016 veľa šťastia,zdravia,a dobrých nápadov pri varení
1x radost
patroveckypitrs
Vidím, že máme podobne chute. Podobný šalát som aj ja robil. Ja som to dal do zvyšku zemiakového šalátu a podobné suroviny. Aj tvoj musel byť dobrý. Treba využiť všetko. Veľmi rozumné riešenie.
matahari1974
Tiež robievam podobny šalat .Ale pridávam donho prevarenu omáčku ...Pridám recept neskor ... :)
kimlo
Ahoj @bembo , dakujem za prianie, aj Tebe želám v tomto roku pevne zdravie, veľa štastia a množstvo dobrých a chutných receptov..
monty469
Máme radi také šaláty .Ukladám a aj urobím.Je to rýchle a určite chutné.
remcula
@Bembo (27.12.2015 15:44)

Prosím tě.... parízer morčací, copak to je?? :-D Jinak, tyhle salátky dělávám hodně jako přílohu. Díky, i tenhle vyzkouším :-)
bembo
@Remcula (19.3.2016 15:13)

Morčací parízer je Krůtí parízer,ale môže byť použitá hocijaká mäkká saláma,hoci aj šunková.Čo sa týka tatarky môže byť použitá aj majonéza.Niekto si to mieša aj z jogurtom alebo zakysanou smetanou.Ja som mal načatú tatarku,tak som použil tú.Je to vec chuti.to záleží kto má ako radšej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia