Šalát Pochúťka

nonna - fotkanonna, 28. februára 2012

Tento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je to šalát univerzálny, čo sa týka ročného obdobia. Môže Zobraziť celý popisTento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je to šalát univerzálny, čo sa týka ročného obdobia. Môže sa spraviť jak z jarnej mladej zeleniny, tak v zime.

2
porcie
16 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Suroviny

2 stredne veľké
1 menší
1 malý aj s vňaťou
1 menšia
50 g strúhaný
1 malá
2 čaj.lyž.
1 čaj.lyž.
1/3 káv.lyž.
1/4 káv.lyž.
podľa chuti
opatrne




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Kaleráb pokrájame na malé kocky, pór na kolieska, aj vňať a prevaríme spolu v trochu osolenej vode asi 7 minút.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame nadrobno, zeleninu zlejeme, pridáme k tomu zemiaky a všetko spolu opatrne zmiešame.

  4. 4

    Do majolenky primiešame sójovú omáčku, horčicu, koreniny, šťavu z citróna, trošku posolíme. Ak je potrebné, môžme trocha zriediť vývarom zo zeleniny.

  5. 5

    K zelenine pridáme ešte nastrúhaný syr, ochutenú majolenku a všetko spolu jemne premiešame.

  6. 6

    Necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale kľudne aj 24-48 hodín. Čím dlhšie sa takto jednotlivé chute do seba preabsorbovávajú a ustalujú, tým je šalát lepší.

Diskusia k receptu

nonna
Dík, Pivonko, takýto prejav uznania určite moc poteší a povzbudí. Želám k nemu zdravú, dobrú chuť, ak sa rozhodnete sprobírovať a hlavne veľa Vašich úspešných kulinárskych kreácií!!!
nonna
Odpovedám zvedavcom: v šupe sa nachádzajú minerálne látky, vitamíny, chuťové látky, takže zemiaky majú výraznejšiu chuť, svojskejšiu, sú zdravšie. A napokon, je s nimi menej roboty. Je však pravda aj to, že v šupe sa ukladajú aj škodliviny - chémia, postreky, jedy, preto sa dajú takto konzumovať len ekologicky pestované zemiaky, bez umelého dohnojovania, striekania. dúfam, že som uspokojila odpoveďou. Veľa kulinárskych nápadov želám obom!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia