Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom fotorecept

Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 22. júla 2016
Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g (čerstvé)
200 g
4 ks
240 g žltoplutvový
200 g
Francúzsky dresing:
20 g
60 ml
25 g
100 ml
Marináda:
100 ml
20 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými strukmi na olivovom oleji. Rôzne druhy šalátov poumývame, osušíme a podľa potreby pokrájame.

    Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Francúzsky dresing: dijonskú horčicu, balzamikový ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame. Postupne za stáleho miešania pridáme olivový olej. Mix šalátov zmiešame s francúzskym dresingom, pridáme opečené zemiačiky s fazuľovýmu strukmi, paradajky a uvarené vajcia.

    Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec opečieme tuniaka, ktorého sme marinovali v zmesi sójovej omáčky, olivového oleja, soli a sezamu, ideálne cez noc. Opekáme ho sprudka z každej strany, tak aby bol v strede ružový.

    Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu