Šalát Mimóza (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Starý známy ruský recept. Nič ťažké, obyčajná skladačka. Naspodok tuniak alebo sardinky, varené zemiaky, mrkva, vajcia, cibuľka, prekladáme majonézou. Nič pre dietárov :)

4-6
porcie

Suroviny

Postup

  1. Už uvarené suroviny - zemiaky, vajcia, mrkva, všetko necháme vychladnúť. Plus cibuľka jarná, /ak nemáte, iba obaríte klasickú/, majonéza.
  2. Všetko sa nastrúha. Žĺtka si necháme na záver.
  3. Už len peknú misu. Naspodok ide tuniak, sardinky, alebo niečo podobné.
  4. Cibuľa jarná alebo obarená.
  5. Zemiaky.
  6. Majonéza.
  7. Bielky.
  8. Mrkva.
  9. Majonéza.
  10. Syr nebol v pláne, ale môže byť.
  11. Pokladieme a pomažeme majonézou. Nebojte sa to troška utláčať.
  12. Navrch postrúhame žĺtky. Ako ozdoba má byť kôpor, a´la mimóza, keď nie je, nevadí, nie každému pasuje. Šalát treba nechať postáť hodinku-dve v chlade, nech sa scelí a prepoja chute, až potom je to lahôdka. Nechajte si chutnať.