Šalát milovníka olív

martinis - fotkamartinis, 14. marca 2012
Šalát milovníka olív
Foto: martinis

Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr, tuniaka, paradajky a bazalku :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
70 g
1 ks
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Tuniaka (ja preferujem vo vlastnej šťave) si pripravíme do misky. Paradajky si umyjeme, 2 pokrájame na malé kúsky a 3. si necháme na ozdobu.

  2. 2

    Olivy - výborne sa hodia plnené - pokrájame na polovice a spolu s postrúhaným syrom a bazalkou primiešame k tuniakovi. Dobre premiešame a pridáme i pripravené paradajky.

  3. 3

    Zvyšnú paradajku rozkrojíme na štvrtiny a uložíme na šalát, podávame s tmavým toastovým chlebíkom :)

  4. 4

    Môj tip : Podľa chuti je možné pridať i oregano, soľ alebo čili omáčku.

Diskusia k receptu

mijaita
vyborna kombinace, delavam, olivy do tohoto salatu preferuji cerne, syr fetta a tunaka v oleji. Kdyz je Bonduelle kukuricka, neni v tom marna. Bazalka to jisti. Tenhle recept fakt muzu doporucuji vsem, kdo jeste neznaji.
@Martinis , supeeeer !
3sandra3
ten musí byť chutný... vyskúšam cez týždeň na večeru.
bozulka
Pre mňa nemusí byť jar aby som si urobila tento šalátik,bol s tuniakom v oliv.oleji a pridala som aj červenú feferonku posekanú na jemno...
žasnem nad tvojou šikovnosťou nielen v umení kuchárskom,ale aj pre tvoje názory,vyjadrovanie sa ...Prepáč mi,ale nesedelo mi to s tvojim vekom,tak som si ťa pozrela aj na FB...U mňa máš obidva palce hore!!!
martinis
@bozulka , som rád že som ťa zaujal až tak, že si si môj vek overovala na FB :-)) Tento šalát som si už dávno nerobil, takže je veľmi fajn že si mi ho pripomenula a obohatila aj o feferónku, opäť si ho spravím ...
To je super, teší ma, že u Teba nezanechali dobrý dojem len recepty, aj štýl písania, snažím sa, aby bolo zaujímavé :) Prajem všetko dobré a úprimná vďaka za pochvalu :O)
pusta
chlapče, ty si jednoducho talent - máš vynikajúcu chuťovú predstavivosť a schopnosť skombinovať ingrediencie, a to nielen
v tomto recepte.
rozvíjaj svoj talent dalej - ty máš na to :-)))))
blahoželám a držím palce!!!
nech sa ti darí (y)
martinis
Ďakujem @pusta , to veľmi rád čítam :-)) No, čo povedať, varím rád a aj vďaka Tebe už aj pečiem, veľmi som si obľúbil Tvoj recept na domáce bleskové bagety, robím ich však vo formičkách ako malé pečivo a sú skvelé ! ;) Veľmi veľmi si cením takúto podporu a budem sa snažiť ťa aj nabudúce potešiť čímsi zaujímavým, mám rád takto pozitívne naladených ľudí :-))
bozulka
Rada si pozerám staršie recepty ktoré tu boli pridané už dávnejšie.Len mi je ľúto,že už nemám toľko síl a ani pre koho vyvárať.Tak robím len také jedlá pre jednu osobu a ktoré ma príliš nezaťažujú.
Ale ver,že hoci väčšinou len čítam recepty tak si viem živo predstaviť chuť,vôňu a nádheru na tanieri.
Želám Ti do života veľa úspechov nech budeš robiť čokolvek...určite to bude výborná práca...!!!! :-)


pusta
miý@martinis , to ma mimoriadne teší, že moje recepty dokázali zaujať aj tak mladého muža, ako si ty, som veľmi rada, že aj vďaka mne už aj pečieš :-))))))
tie rýchle bagety sú naozaj skvelé a ty si veľmi šikovný a kreatívny kuchár :-)
tvoju pochvalu si veľmi vážim.
dakujem ti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia