Šalát à la parížsky

vaco - bez fotkyvaco, 11. júla 2015

Kedysi dávno som si veľmi rád kupoval parížsky šalát. Dnes je to už len akási mazľavá hmota, ktorá má chuť vždy inú, len nie Zobraziť celý popisKedysi dávno som si veľmi rád kupoval parížsky šalát. Dnes je to už len akási mazľavá hmota, ktorá má chuť vždy inú, len nie takú, akú čakám. A tak som sa pohral raz v kuchyni a namiešal som šalát, ktorý mi chutí, ktorý je jednoduchý a hlavne viem, čo v ňom je. S čerstvým pečivom a pomarančovým džúsom, no, nielen na raňajky !

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

40 dkg
40 dkg
40 dkg
150 ml




Postup

  1. 1

    Šunku si nakrájame na menšie kúsky a vo väčšej nádobe, miske, premiešame s kukuricou a hráškom. Pridáme tatársku omáčku, poriadne premiešame a jemne dochutíme čiernym korením. Necháme postáť. Soľ som neuviedol, pretože nálevy kukurice a hrášku sú jemne slané a šunka väčšinou tiež.

  2. 2

    Pri servírovaní môžeme k šalátu doplniť čerstvú paradajku. Rožok alebo bageta, džús alebo pivo, to už podľa vlastného výberu. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

marienka44
@Vaco , keď spomínaš nálev, napadlo ma, či si ten hrášok a kukuricu pridal do zmesi aj s nálevom.
Ukladám recept do KK, možno sa neikedy zíde. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia