Šalát Július

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 25. júla 2014

V júli dozrieva u nás lahôdková kukurica...

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Nestačili sme ju schrúmať čertvo uvarenú, tak som zo zvyšku pripravila šalát v kombinácii, ktorá sa mi zdala vhodná. A keďže je júl, nazvala som ho, myslím, príznačne:-)

    Šalát Július - obrázok 1
  2. 2

    Najprv som ostrým nožom orezala z klasov zrnká do misy. Pridala som kúsok na kolieska nakrájaného póru a na hrubo postrúhané jablká. Hneď som ich zaliala čerstvou citrónovou šťavou. Nasledovali lístky šalátu a pridala som aj čerstvé klíčky lucerny. Šalátik som dala vychladiť. Môže sa konzumovať ako príloha alebo ako ľahký samostatný pokrm.

    Šalát Július - obrázok 2

Diskusia k receptu

katka78
Šaláty všakovaké môžem, aj tento by mi podľa surovín chutil, teda až na tie klíčky lucerny, také som ešte nejedla, tak neviem ako chutia. Ale však okoštovala by som a hneď by som vedela :-)
jozka2
kukulienka prave som sa vratila s farmy,kde som nakupila kukurica na kukuricne hody a tu ju tu uz mas uvarenu.I kukuricka I salatik su mnamky,ake mas klicky,vidim ich tam.5*
jozka2
lucerna inac alfa-alfa je sama o sebe velmi lieciva,tak ako aj datelina a aj klicky z nej su velmi zdrave.
kukulienka71
@katka78 , som rada, že sa ti šalát páči. Lucernové klíčky odporúčam, sú veľmi chutné! @jozka2 , kukuricové hody? Nože hoď nejaký recept, budete aj grilovať, že? Kukurica je teraz fajn mladučká, sladučká. Klíčky som pridala kvôli výživnej hodnote, uhádla si a ďakujem aj tebe:-)
safran
krásna fotka... šalát, všetko super v ňom, len s jablkom zvádzam boj .-) prepáč, @rados ť, úplne neplánovane...
frezia68
Lucerna ma zaujala,tú nemám,ale šalát fajný :-) . A slnečnice a gladioly sú vo veľkej váze fantastické a tiež moje obľúbené :-)
jozka2
Kukulienka71,chodime v tomto case asi hod.od nas na farmu kupit New Jersey kukuricu,ktora je mlada a biela nie zlta a sladka,vybornej chute,ja zial ti recept nenapisem,lebo ja ju varim v osolenej vode tak ako je,len zoberiem vrchne listy dole a jem ju uvarenu bez nicoho ani nesolim,chcem si vychutnat jej chut,moj manzel ma zase rada potretu surovym maslom a osolenu,ale ja si myslim,ze N.Jersey korn je skoda niecim pokazit,lebo ma svoju vybornu sladkavu chut.Videla som recept s obrazkami co tu pridal 2010,je to zaujimava verzia skusim vyskusat zajtra,ale nebudem ju piect ale varit dufam,ze to na chute nic nepokazim I ked grilovana uz dostane inu chut ,mozna prave to vynikne s tou majonezou viac ako varena.
kukulienka71
@mesiar , ďakujem pekne:-), @safran , nabudúce asi nahradím jablko zelerom, čo povieš? kukurica dodá aj tak dosť sladkosti. Chcela by som vedieť viac o tom kombinovaní, ďakujem pekne:-), @kecemis , príjemné prekvapenie v podobe nádhernej fotky od teba! tie petúnie ti závidím, na náš dvor veľmi pečie slnko, ešte máme mladé stromy, tak petúniám sa u mňa moc nedarí, predsa len, tu je už tropické podnebie pomaly:-)) prezradíš mi tajomstvo tvojho dresingu? ďakujem za pochvalu a odozvu, veľmi si ma potešil:-), @frezia68 , kúpila som si semienka práve na klíčenie, mám tri druhy: pšenicu, lucernu a cícer, sejem priebežne na okennom parapete. Ďakujem ti pekne:-), @jozka2 , veď ste svetová veľmoc v pestovaní kukurice, nečudujem sa, že tam máte výborné druhy, ochutnala by som, a to ako dieťa som kukuricu nemohla ani cítiť:-)) Takže, dobré hodovanie aj vám!
mariamka
mam podobne doma kukuricu uvarenu a neviem, co s nou, aj by som urobila tvoj salat, ale daki su vsetci prejedeni, mali dnes tekvicu na kyslo a kuracie s hraskom, ale musim pochvalit tvoj salat mily Julovy, dobre vymyslene, :) asi oholim, zmrazim a uvidim
kecemis
No nie je to ziadne tajomstvo. Kedze kukurica ako taka je uz dost sladka, snazil som sa urobit dressing, ktory nepotlaci chut salatu a pritom bude sviezi a v kontraste so sladkou kukuricou. Pouzil som cibulu salotku (2), dijonsku horcicu (1pl), ocot sherry (priblizne 60ml), olej orechovy (3pl), alebo sezamovy (1pl pozor je vyraznej chute), med na zjemnenie chute(1pl), olivovy ole (3pl) a sol a korenie.
kecemis
Aby som nezabudol. Dakujem za pomenovanie kvetov. Ani za svet som si nevedel spomenut, co su zac.
pusta
ach, kde sú tie časy, ked sme si ako deti lámali túto mliečnu cukrovú kukuricu priamo na poli, varili i piekli...neuveríš @kukulienka71 , ja som ako mestské dieťa dokonca cez prázdniny aj husi pásla u mojej drahej starej mamy :-))) vtedy to bolo.
ty si ešte spravila aj šalát - vyšší a vynikajúci level :P
*****
kukulienka71
@mariamka , oholiť a zmraziť je super nápad! @kecemis , dressing vyzerá výborne, určite ho vyskúšam, vďaka. Ja som mala pôvodne nápad med+citrónový šťava+tekvicový olej, ale kvôli sladkosti kukurice a jablka som od toho upustila a tekvicový olej sa mi zdal tiež dosť výrazný, tak len kyslosť som dodala. @pusta , verím ti, aj moja mama kedysi ešte pásla husi, rada na to spomína:-)), @zuzanka1367 , @izabella929 , aj ostatným ďakujem pekne za komentáre. Dnes som grilovala kukuricu podľa receptu od @2010 , link mi poslala @katka78 , boli sme po uši zababraný od majonézy s paprikou a syrom, ale je to veľká dobrota, neoľutujete, ak si ju takto pripravíte. Touto cestou tiež ďakujem za recept, keďže fotku k pôvodnému receptu sa nedá pridať a dávam 5*





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia