Saláma z bielej čokolády

Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
Saláma z bielej čokolády
Foto: Robert Hüttner
14
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na koláč:
450 g pomleté
280 g
280 g
100 g
100 g
50 g
50 g
Na oplevu:
100 g
30 g
Na ozdobu:
50 g nastrúhaná na hoblinky
50 g alebo v čerešne v griotke




Postup

  1. 1

    Marshmellows nakrájame na malé kúsky, zmiešame s pistáciami, sušenými čerešňami a jahodami, ktoré sme nakrájali na malé kúsky.

  2. 2

    V miske roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, mleté sušienky a všetky ostatné ingrediencie – vymiesime cesto. Uložíme ho na papier na pečenie v hrubej vrstve a zakrútime roládu (salámu). Vložíme ju do mrazničky a necháme v nej 15 minút.

  3. 3

    Potom salámu vybalíme a zalejeme polevou. Pripravíme ju z roztopenej čokolády, ktorú vymiešame s olejom. Ozdobíme čokoládovými hoblinami a čerešňami v griotke alebo kandizovanými čerešňami.

Diskusia k receptu