Sacherove rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. januára 2014

Recept mi poslala moja priateľka Erika z FB ešte pred Vianocami a až teraz som sa rozhodla upiecť..trošku som suroviny upravila na môžnosť piecť Zobraziť celý popisRecept mi poslala moja priateľka Erika z FB ešte pred Vianocami a až teraz som sa rozhodla upiecť..trošku som suroviny upravila na môžnosť piecť na plechu..

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
120 g
60 g
60 g
150 g
120 g
1 ČL
Plnka:
250 ml
Na vrch:
100 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila..do miešacej misy som dala 60g.práškový cukor a120g.maslo a vymiešala do peny..postupne som pridávala po jednom žltku..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vymiešanej hmoty som po lyžici pridávala roztopenú čokoládu..a miešala ďalej..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do hmoty som po lyžici opatrne vmiešavala múku zmiešanú s práškom do pečiva..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    napokon som po malých dávkach vmiešavala ľahkým pohybom tvrdý sneh, ktorý som vymiešala so 60 g. krištálového cukru..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plech 27x37cm.som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala na plech..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 20min.

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ešte z horúceho koláča som stiahla pečiaci papier a nechala vychladiť.

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    korpus som upravila a pokrájala na 3 x 11 cm. pásy..všetky som najprv pokvapkala rumom a potom potrela marhuľovým džemom..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    už upravený koláč som dala do chladničky schladiť..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po vychladení som koláč poliala čokoládovou polevou a uložila do chladničky stuhnúť..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dobrú chuť prajem..

    Sacherove rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

eviana
Nie nadarmo je sacher torta taká slávna svojou skvelou chuťou, pán Sacher vedel, že v jednoduchosti je krása a vytvoril dokonalé dielo... aj tieto Tvoje rezy vyzerajú famózne a chutne, k pobedňajšej káve ako stvorené :)
ancicka
jeeej,akurát popíjam kávu,tak by bodoltaký fajnový kolačik.Parada.kk
jamarlen
škoda úvodnej foto - príliš malý, nekvalitný tanierik - málo dôstojné pre zachera
izabella929
@jamarlen...bohu žiaľ mám tanierokov farebných veľa druhov,no biele iba tieto...na farebnom by bolo nekvalitné foto...možno som ho predsa mala dať na brúsené sklo...vďaka za upozornenie...
ubka
@izabella929 prečo sa obhajuješ? :-( Torta vyzerá perfektne ! podstata bola prezentovať tortu, mala by si byť viac sebavedomá :-) a nie reagovať na nepodstatné, ponižujúce poznámky...pekný deň Ti želám ...
amelie
@izabella , kašli na tanierik, tvoja sacherka je krásna a recept výborný. a ten obrus nahradí 25 tanierikov:-)))
hanak
@Izabella929 patri medzi najlepsie aranzerky na vareche. A ten tanierik? Je to smiesne a zo strany @jamerlen detinske. Priatelka Erika urobila dobru sluzbu pre nas, ze Ti ten recept poslala. Si velmi sikovna;)))
lusinkab
:-) ja sa tiez priklanam k tym co kaslat na tanierik :-)))) pri tom reze posledna vec na com som pozerala je prave on..... ja by som fakt mala chodit na varechu skoro rano lebo teraz vecer pri tych vsetkych receptoch tu sama seba tyram :-))))))) krasne
sracz
... a veru, @izabella929 milá, ja by som takýto Tvoj "kúsok" prijal aj na moju "maličkú" dlaň a kľudne by si si ma mohla "zvečniť" do svojeho kuchárskeho alba! Jednoducho, *k*r*á*s*a*!!! Cítim, že si sa už opäť "rozbehla" a teším sa tomu!
milan22
Klídek.., dajme si Izabellkin zákusok a kedže začalo riadne mrznúť, chystajte sa na domáce klobásky
orchidea
O čo tu vlastne niektorým ide? O tanieriky, dekorácie, umelecké foto alebo o dobrý recept? @jamarlen ?...Tortu robievam a máme ju radi ale tento tvoj nápad na rezy sa mi páči, bude toho viac. Ukladám si recept, páči sa mi.
marianna76
mne sa však páči... veľmi... a zaujal ma hlavne prvý obrázok... dík Izka, určite spravím podľa teba.... Dík....
elixir
Izka, ako si ten zákusok pripravila nádherne, by si ho mohla robiť aj pre Sacherovu reštauráciu vo Viedni. :)
izabella929
Vaše komentáre ma potešili.-) je pravda, že ten titulný obrázok nie je dobrý...objednala som si dezertné tanieriky v rôznych farbách, žiaľ iba polovica mi došla a práve tie, čo neprišli mi dnes chýbali..ja verím, že zákusok sa vám páči a dôležité bude, že si ho upečiete a budete servírovať pre svojich hostí tak, ako si tento skvelý zákusok zaslúži...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem.-)
jozka2
cierny kolac na bielom tanieriku a prekrasnej decke,to musi byt dobrota,krasa ako si to previedla, ale ty to umys.
kukulienka71
Famózne sacherove rezy!Dokonalosť sama o sebe,milá @izabella929 !Ty si proste šikovnica šikovná...Aj keď na prvom dojme záleží,aj ja som si všímala hlavne ten dokonalý rez,a tanierik som nevnímala,kým ho @jamarlen nepripomenul...potom mi už vadil:-(@jamarlen ,nekaz dojmy!
julica
Praveze je to jeden z najkrajsich titulnych zaberov, co izabela zverejnila, jednoduchy, bez vyplnania prazdnych miest na tanieri.
anic
recept i aranžmá je skvělé,jsi opravdu Mistr(ová)...
uložila jsem,ráda vyzkouším
astheart
Někteří si opravdu musí vždycky rýpnout! :D @izabella929 , nemáš se vůbec za co omlouvat! Maximálně na tvém místě bych ji odkázala na nějaké stránky o fotografování; tam se víc vyžije, než na vareche. Na Sacher je původní recept velkým střeženým tajemstvím a receptů, které ho napodobují je spousta. Věřím, že ten tvůj je vynikající! Příležitostně vyzkouším. :)
gabriele
titulny obrazok podla mna nema chybu...krasne rezy...umiestnene v zlatom reze...nehovoriac o recepte...to pecenie na plechu a pokrajanie na pasy sa mi velmi paci...aj ja som casto piekla takymto sposobom "torty"...zda sa mi to praktickejsie...a tieto Tvoje rezy urcite vyskusam...siesty zmysel mi hovori, ze su vyborne :)
izabella929
@jozka2...te ší ma, že sa ti zákusok páči.-)@kukulienka71...mrzelo aj mňa, že mi nedošla kompletná zásielka podnosov a dezertných tanierov a ako náročky biele neprišli...iste, že zákusok je veľmi chutný...čo už..@julica..si ma teraz podržala...ďakujem dobre mi to padlo.-)@anic. ,,to hádam nie, je tu moc skvelých pekárok, ja som iba amatér..učím sa na vlasných chybách...@astheart..nie je to až tak zlé, ale čo už...ak mi dnes brat prinesie tanierik väčší, urobím nové foto..inak zákusok je veľmi skvelý.-)@gabriele..rada pečiem rezy, to je moja veľká vášeň...určite bez pochyby by som zvládla aj tortu, lenže mne žiadna torta nechutí...mám švagrinku, ktorá pečie úplne znamenité torty, ale vôbec ma nezaujmú chuťou...veď krásne vyzdobiť by som dokázala s tým nemám problém..bola na na svadbe, kde bolo možno aj 50 tort...nenašla som ani jednu, ktorá by ma chuťou zlákala na pečenie...Všetkým vám zo srdca ďakujem za komentáre..)
methi
Fiha, uz aj velkosti tanierov sa riesia.... paneboze :-/
medovnicek
zákusok sa ti vydari excelentne ako vždy a či je na takom alebo onakom tanieriku to nie je pre mňa podstatné, dôležitý je recept
jamarlen
budem ti častejšie písať, izabela, vidím, že moja dobre mienená vetička má užasnú karmu, veľká vďaka vám všetkým, klamári a farizeji:)
izabella929
@jamarlen..v ôbec som sa neurazila, pretože tento raz pravda bola na tvojej strane.)..ale teraz bol tu môj brat a doniesol mi 3 nové tanieriky a medzi nimi aj biely...takže zatra to prefotím a bude všetko OK..nič sa nedeje...)
jamarlen
som tomu, čo píšeš, rád, izabela, lebo ostatné foto a najmä koláčik je naozaj excelentný….vidím, a teším sa, že si ma dobre pochopila.
mnohí, čo ti sem písali tie slová zbytočnej "útechy", si veľmi dávajú záležať na foto, mnohí majú aj veľmi podarené úvodné obrázky, hoci jedlo ani nie je také dobré, ako tie tvoje jedlá, preto sa mi to zdalo falošné - musíme nájsť nepriateľa, aby sme mohli dokazovať priateľstvo?
tvoje fotky na mňa vždy dýchajú domáckosťou, ale aj kvalitou a krásou použitých surovín. možno nie sú úplne ako z časopisu, veľmi "moderné", možno preto mi tam ten tanierik, ktorý určite nepatrí k tradičnému jedálenskému náčiniu v tvojom regióne /odkiaľ pochádza aj naša família/, vadil. a zákusok bol naň priveľký…
teším sa na ďaľšie tvoje jedlá aj zákusky a želám veľa ďaľších priaznivcov
na vareche aj v živote!:-)
jamarlen
vidím, že tanierik je už akurátny,:), ešte že si uchránila aspoň kúsok pána zachera, kým prišli tanieriky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia