Sacherova torta

dada777 - fotkadada777, 1. apríla 2010

Túto Sacherovu tortu si obľúbila naša rodina. Je dobrá, šťavnatá a vždy po upečení veľmi rýchlo zmizne. Recept mám z internetu.

15 minút
príprava
40-50 minút
na 175 °C

Suroviny

130 g
110 g
1 ks
6 ks
3 PL
100 g
130 g




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo rozmiešame s práškovým cukrom a vanilk. cukrom, pridáme žĺtky a vymiešame do peny.

  2. 2

    Postupne pridáme hladkú múku a kakao.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme pevný sneh, do ktorého zašľaháme kryštálový cukor a pridáme k základu a zľahka premiešame.

  4. 4

    Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme. Po upečení tortu prerežeme na dve polovice a potrieme marhuľovým džemom.

Diskusia k receptu

hanina
V polovici sa prereže a potrie marhuľovým džemom.Pravá Sacherova torta sa tenko potiera džemom a polieva čokoládou. Do cesta sa pridáva roztopená čokoláda s maslom./ 130g / 130g/
abend
Recept na Sacherovu tortu som pridala na Varechu 15.3 mám ju vyskúšanú a dovolím si povedať, že nám chutí viac ako v cukrárni vo Viedni. Treba vyskúšať.
marienka44
Naco je tam marh. lekvar? Nie je napisane, ci tortu rozrezat a naplnit lekvarom alebo lekvar pod polevu, ktora tam tiez nie je napisana. Neviem, kolko ide kakaa. 3 PL sa mysli kryst. cukor asi. Rozpis surovin je neprehladny.
dada777
marienka44,
v recepte je napísané, že do vyšľahaného snehu pridáme 100 g kryšt. cukru a kakao je uvedené 3 polievkové lyžice. Čo sa týka marhuľového lekárvu, ospravedlňujem sa, ale zabudla som uviesť:
tortu prekrojiť a natrieť marhuľovým lekvárom. Ja čokoládou nepolievam, ale každému ako je podľa chuti. Už som tento údaj doplnila do receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia