Sacherova torta

anonym - fotkaanonym, 2. septembra 2014
Sacherova torta
Foto: anonym
60-90 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
200 g
1 PL
170 g
2 bal.
1 bal.
Poleva:
150 g
150 g
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Čokoládu nad parou roztopíme a pridáme olej. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky os bielkov. Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Postupne primiešame aj vlažnú čokoládu. Bielky vyšľaháme vanilkovým cukrom do peny a pridáme k čokoládovej hmote. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Pripravíme si formu na pečenie. Na spodok formy dáme papier a boky vymastíme, a vysypeme hrubou múkou. Cesto dáme do formy, zarovnáme a upečieme. Pečieme pri 160 ° C 60-90 minút. Treba do cesta pichnúť špajdlu a ak sa cesto nelepí, tak je upečené. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu (môžme prerezať aj 2x), potrieme marhuľovým džemom, popicháme vidličkou a prikryjeme druhou časťou korpusu (vrch ošúpeme, aby tam neostala tá kôrka, len mäkké cesto). Tortu otočíme spodnou časťou hore.

  3. 3

    Čokoládu nad parou roztopíme. Vodu s kryštálovým cukrom povaríme (musí vrieť, aby sa cukor rozpustil). Vlažný sirup zmiešame s roztopenou čokoládou a zamiešame. ( Ja som nedávala celý sirup. Záleží od hustoty a chuti.) Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a boky zarovnáme. Necháme stuhnúť.

    Sacherova torta - obrázok 3
  4. 4

    POZNÁMKA: Torta sa ľahko krája a poleva nepraská. Sacherovu tortu môžme podávať so šľahaškou.

    Sacherova torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja torticka vyzera stavnata.5*.Ja nemam dobre skusenosti so Sacherkou,cesto bolo tuhe I ked velmi chutne,pri servirovani som ju na par sec.dala do mikrovlnky az tak sa uvolnila jej prava chut.Inac bola od cokolady prilis tuha na moj vkus.
izabella929
@anonym... k tejto torte môžem dodať iba toľko,,,,že *Božská,,, piekla som Sacherove rezy a teda viem o tejto chuti niečo....fantastická...)
smajliqa
sacherka je uzasna, ak sa spravi doma,, to co predavaju v cukrarnach sa na sacher tortu ani zdaleka nepodoba,, obcas mi to pripada, ako keby davali miesto cokolady kakaovy prasok.
ja mam podobny recept... chuti fantasticky...
merlinja
s výnimkou oleja a vanilkového cukru (v polovičnej dávke) robím niečo podobné v mv za 5+3 minúty.
čakať 60-90minút, asi by ma porazilo, minimálne by mi tiekli sliny ako Pavlovovmu psovi :o)))
sacherku milujem, hlavne v "mojej" kaviarni :o) (bez práce)
havino
no ale ju máš ukážkovú teda, ukladám
sonulienka
Včera som ju piekla, ale trochu inak bol recept a aj múka bezlepková a domáci marhuľový džem. Je výborná.
kecupicek
Ďakujem za recepty, ten posledný bol najlepší. Čakala som či sa v recepte objaví aj prášok do pečiva, aby torta nebola ako kameň. Beriem na vedomie, že keď ju vynašli, nemuseli ešte poznať prášok do pečiva, ale sódu bicarbonu možno poznali. V torte, ktorú som jedla boli aj kúsky čokolády, nebola celá čokoládová.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia