Sacherova torta-neoriginal :-)))

diabambulka - fotkadiabambulka, 11. novembra 2010

Moja mama má rada dve veci, sacherovu tortičku a anjelikov a tak som jej urobila na narodeniny kombináciu toho čo mám najradšej:-))) Koláčik je Zobraziť celý popisMoja mama má rada dve veci, sacherovu tortičku a anjelikov a tak som jej urobila na narodeniny kombináciu toho čo mám najradšej:-))) Koláčik je naozaj pečený s láskou aj keď nieje origoš :-)))

12
porcií
30 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
120 g
60 g
20 g
150 g
120 g
4 ks
 alebo marhuľový
na ozdobu:
4 lyžice
 /ale originál by tam mali byť na ozdobu čerešne so šľahačkou/
1 ks, vyšľahaná




Postup

  1. 1

    Heru vymiešame s rozpustenou horkou čokoládou do peny. Po jednom pridáme žľtka. Z bielkov a kryštálového cukru urobíme sneh, ktorý postupne zmiešame a spojíme s čokoládovou penou. Na koniec pridáme, múku, orechy a kakao. Vymastíme a vysypeme totovú formu a následne do nej vylejeme hmotu a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov priblkižne 25-30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovicu (alebo na dva krát), natieme džemom. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou a podľa vlastnej fantázie.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

marianne69
No je prekraaaaasna,si velmi sikovna....a takisto bude uzasna aj chutovo.
julica
Opravte ma, ak sa mylim: nema mat original sacherova torta marhulovy dzem?
marikasu
Áno @julica , aj ja viem, že do original Sacherovej torty ide marhuľový džem, ale do domácej môže ísť podľa mňa kľudne aj ríbezľový, určite jej to na chuti neuberie :-)) @Diabambulka tortička je prekrásna, aj tie anjeliky :-))
vali333
podobnu tortu pecie moja mama, ale po rozkrojeni spodny diel poleje rumom a az potom natrie lekvarom, prilozi vrchny diel a aaz potom pocokoladuje.
diabambulka
ahoj julica, áno má ísť do sacherovej torty marhuľový džem, ale ja som napísala v recepte ribez. alebo marhuľový- hlavne musí byť kyselkavý:-))) je to úplne jedno. chutila výborne:-)))
diabambulka
vali333 tak to je super typ stym rumom aspoň by bola aromaticka a šťavnatá, určite to nabuduce vylepším:-)))
marienka44
Nie je to orig. Sacherova torta, ta predsa nema orechy v ceste. Ale je pekna. :-)
sairaam
Nie je to Sacherova torta, ale je pekná a určite bola aj dobrá.
evas13
Torta pečená s láskou chutí všetkým najlepšie a tvoja sacherka je nádherná. :)
jeka
nie je to sacherka-mám scoj recept,ale každá tortička ,ktorá sa pečie s láskou pre svojich blízkých je ako ten kúsok sacherky...
sovka62
Nie je to originál Sacherka (veď je to aj uvedené v názve), no a čo? Jedla som ten originál a čudovala som sa, čo na tej torte Rakúšania vidia. Asi sila reklamy. Mne by určite lepšie chutila tá tvoja.
marianne69
Uprimne povedane ja som tiez neprisla pravej Sacherke na chut,(ale poznam ludi co ju miluju),ja by som si radsej dala tento neoriginal:-)))
abend
Súhlasím, že Rakúska Sacherka za nič nestojí, teda stoji veľa peňazí, ja som už dala na Varechu môj odskúšaný recept, táto Sacherka sa potiera horúcim marhuľovým lekvárom, nie je suchá a je chutná.
porzellanka
Diabambulka, sikulka, ty si ako pozeram robila aj cokoladove listy -z ruze to boli?
Tusim by som to mala poslat mojej dcere, ako inspiraciu:-).
Torticka je krasna, mamina mala urcite radost . ja by som si tiez dala:-).
diabambulka
ahojte vsetci ktorým nevadí že to nieje ten originallll sacherka:-))) potešili ste ma tým že sa vám to páči a tie čokoládové listy s všetky ozdobi okrem anjelikov som si robila sama, nič zložité zvládne každý začiatočník, chcem na budúce keď budem robiť nejaký koláčik kde by sa hodili vám ukázať ako na to:-)))budete milo prekvapený fakt že v jednoduchosti je krása:-)))
bozulka
Originál sacherku som jedla aj ja a tak ako hovorí @sovka-neo čarila ma.Preto si robím svoju neoriginál a tá nám chutí viac.Nakoniec je tam napísané NEORIGINÁL !!!
alexdidi
Pripájam sa k @bozulke a pčiem svoj originál sacherky ktorý nám chutí...a tá Tvoja vyzerá krásne a chutila určite ešte viac....
tothka
Bola by som veľmi rada, keby som dostala na narodky takúto tortičku, je určite výborná. Recept si ukladám, pretože pre rodinu torty pečiem ja.
fornetka
Nadherna tortička a určite aj chutnaaaaaa. Maš šikovne ruky. Ale chcem poprosit o radu. Ako vyšlaham vajička s cukrom nad parou tak aby sa mi rozpustril cukor.Recept hovori kryštalovy,ale skušala som aj praškovy a stale škrka pod zubami v kreme. Dakujemmmmm.
cica2
krásna tortička, ja sama by som sa velmi potešila kebyže takú dostanem, si velmi šikovná:))
diabambulka
cica2 ešte raz ahoj, toľko radosti čo dnes a úsmevu čo si mi vyčarila na tváry vďaka tvojim správam a tomu že si čítaš moje recepty , že sa ti páčia, dúfam že budú aj chutiť:-))) ak raz prídeš na tú kávu priložím aj koláčik ako bonus :-)))
diabambulka
ahojky cica2, tak keď niekedy pôjdeš cez Rajec tak sa zastav, máš u mňa dvere otvorené, svet je naozaj maličký a náhoda je blbec, to by bola komédia:-))) pekný deň
diabambulka
u nás zožala úspech a moja maminka ju má navyše veľmi rada a ako sa hovorí v jednoduchosti je krása, tak nech sa vydarí :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia