Trhanec
Ryžový trhanec s tvarohom a karamelizovanými marhuľami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Mlieko so 4 PL cukru a so škoricou
zvaríme, pridáme ryžu
a dusíme na miernom ohni
domäkka. Vyberieme škoricu a pridáme
hrozienka.
- Vajcia oddelíme
a žĺtky zmiešame s tvarohom, citrónovou
kôrou, kyslou smotanou,
kukuričným škrobom, vanilkovým
cukrom a primiešame do uvarenej
ryže.
- Bielky vyšľaháme s trochou
soli a lyžicou cukru na pevný sneh. Sneh jemne vmiešame do ryžovej zmesi.
- Vo väčšej ohňovzdornej
mise (alebo v dvoch menších) rozpustíme
maslo a rozložíme ryžovú
masu. Krátko necháme zapiecť
a v predhriatej rúre pri 200 °C, na
každej strane pečieme dozlatista (asi 10 minút).
Hotový trhanec nasekáme dvoma
vidličkami a podávame s karamelizovanými
marhuľami a posypeme práškovým cukrom.
- Karamelizované marhule: Na panvicu dáme maslo, pridáme cukor a necháme
ľahko skaramelizovať. Pridáme
prepolené a vykôstkované marhule,
bruškami nadol, a necháme
asi 5 minút karamelizovať.
|