Ryžový šalát

kucharka100 - fotkakucharka100, 20. decembra 2011

Recept som dostala pred viacerými rokmi a robila som ho viackrát. U nás v rodine chutí všetkým.

30 minút
príprava

Suroviny

500 g varená
1 menšia konzerva
1 ks
2 ks menšie fľaštičky
200 g alebo diétna




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v slanej vode a dobre prepláchneme. Zamiešame do nej postupne šampiňóny, kukuricu, salám nakrájaný na slížiky a majonézy. Ochutíme korením a dosolíme. To je celé umenie. Občas aj v jednoduchosti je krása a hlavne chuť. Skúste...

Diskusia k receptu

dajanca
ryžu mám veľmi rada, ale v šaláte som ju ešte nejedla... musím vyskúšať ako chutí kombinácia ryža a majolka... :-)
abend
Tá ryža sa má prepláchnuť po uvarení, dobre tomu rozumiem?
karolka
Dnes som mala takýto šalát na obed, robievam ho, keď mi zostane ryža od obeda ako príloha. Je naozaj výborný, len ryžu opražím na cibuľke a robievam bez majolky.
pivonka
Mne niekedy ostáva udusená ryža a neviem, čo s ňou, takže zmenším pridané dávky a vyskúšam. kk
maria7
pivonka,neviem ci tymto salatom ti pomozem,ale za pokus to stoji. Az mas zvysnu ryzu,tak si urob Ryzovo-hydinovy salat. Je to recept zo zivota a robim ho casto. 400g uvarenej alebo udusenej ryze,150g uvareneho alebo upeceneho masa hydinoveho,hovadzieho alebo bravcoveho, 80g cerstvej papriky(kapie-hrubostenej)1 konzerva sterilizovanej kukurice,1pl octu,1pl oleja,2-3 struciky cesnaku,stava z 1 citrona, mlete cierne korenie,sol, pomaranc na ozdobenie.
Maso pokrajame na drobne kusky a vmiesame do ryze. Pridame nadrobno pokrajanu papriku(cervenu,zelenu,zltu) a kukuricu. Z octu,oleja,rozotreteho cesnaku,korenie,soli a citronovej stavy urobime nalev,ktory pridame do ryze a premiesame. Hotovy salat podavame na listoch hlavkoveho salatu ozdobeny mesiacikmi pomaranca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia