Ryžový nákyp

matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, 24. novembra 2009 10:38
Ďalšie jeho recepty »

Ryžový nákypFoto: Matus113

Klasická pochúťka pre deti i dospelých, nielen ako dezert ale i hlavné jedlo.

4-5
porcie
90 min
príprava
45 min
na 180 °C


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Dva poháre ryže umyjeme pod vlažnou vodou. Dáme do hrnca. Osolíme a pridáme lyžicu práškového cukru. Zalejeme mliekom a vodou v pomere - raz toľko tekutiny ako ryže. Dáme variť na platňu a necháme ryžu rozvariť.

  2. 2

    Varíme na miernom ohni a občas premiešame, aby nám neprihorela. Zapekaciu misu potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Zmiešame dokopy 3 žĺtka, polovicu masla a 3 lyžice práškového cukru na zmes. Všetko vymiešame.

  3. 3

    Z bielka si vymixujeme sneh. Uvarenú ryžu zmiešame so zmesou a snehom. Polovicu ryže dáme do zapekacej misy. Pridáme zavárané broskyne alebo marhule a pridáme zvyšnú ryžu.

  4. 4

    Dáme piecť na 180 stupňov na 45 minút. Nakoniec zasypeme škoricovým cukrom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist