Ryžový nákyp s čerešňami a vanilkovým pudingom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Takto nezvyknem robievať ryžový nákyp, ale som chcela využiť čerešňový kompót, preto taká kombinácia. A verte, že chutil lepšie, ako klasika, s jablkami.

4-6
porcie
30 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytu ryžu osolime a uvaríme vo vode, pred koncom varenia pridáme mlieko a dovaríme. Ryžu v mlieku necháme vychladnúť.
  2. Do ryže vmiešame maslo, vymiešane so žĺtkami a cukrom.
  3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Tento sneh miešame do ryže.
  4. Z mlieka , cukru a pudingového prášku uvaríme puding, necháme ho trocha vychladnúť.
  5. Zoberieme si misu na zapekanie z janskeho skla a vytrieme ju maslom. Na spodok navrstvíme polovicu ryžovej zmesi...
  6. ...na ryžu naukladáme vykôstkované čerešne z kompótu.
  7. Na čerešne nalejeme puding.
  8. Potom na puding dáme ostatnú ryžu.
  9. Vrch posypeme škoricovým cukrom a polejeme maslom. Nákyp dáme piecť do rúry.
  10. Po upečení rozkrájame na porcie, posypeme ešte práškovým cukrom a podávame poliate sirupom. Dobrú chuť.