Ryžový nákyp s čerešňami a vanilkovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Takto nezvyknem robievať ryžový nákyp, ale som chcela využiť čerešňový kompót, preto taká kombinácia. A verte, že chutil lepšie, ako klasika, s jablkami.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
40-50 minút na 200 °C |
Postup
- Umytu ryžu osolime a uvaríme vo vode, pred koncom varenia pridáme mlieko a dovaríme. Ryžu v mlieku necháme vychladnúť.
- Do ryže vmiešame maslo, vymiešane so žĺtkami a cukrom.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Tento sneh miešame do ryže.
- Z mlieka , cukru a pudingového prášku uvaríme puding, necháme ho trocha vychladnúť.
- Zoberieme si misu na zapekanie z janskeho skla a vytrieme ju maslom. Na spodok navrstvíme polovicu ryžovej zmesi...
- ...na ryžu naukladáme vykôstkované čerešne z kompótu.
- Na čerešne nalejeme puding.
- Potom na puding dáme ostatnú ryžu.
- Vrch posypeme škoricovým cukrom a polejeme maslom. Nákyp dáme piecť do rúry.
- Po upečení rozkrájame na porcie, posypeme ešte práškovým cukrom a podávame poliate sirupom. Dobrú chuť.