Ryžovo-tuniakový šalát

lucek82 - fotkalucek82, 20. januára 2013

Tento šalát u nás nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave. Verím, že vám bude chutiť.

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky (suchej ryže)
1-2 ks konzerva
1 ks
2-3 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    2 hrnčeky suchej ryže premyjeme a zalejeme 2,5 hrnčekom vriacej vody. Necháme dusiť na malom ohni asi 10 min. ak je už voda vyvretá ryžu odstavíme a necháme ešte zo 10 min. odstáť pod pokrievkou. Vtedy je ryža krásne sypká a nelepí sa. (musím poznamenať, že takto to robím z Basmati ryžou) Ryžu potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobné kocky, vymiešame v miske s tuniakom, pridáme na kocky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme šťavu z jedného citróna. (soľ pridáme podľa chuti, a tiež citrónovú šťavu dodáme podľa chuti)

  3. 3

    Do cibuľovo tuniakovo paradajkového základu pomaly vmiešame vychladnutú ryžu a majonézu (ja dávam jedno sklíčko môžme použiť aj jogurt). Nakoniec dodáme na tvrdo uvarené, pokrájané na kocky vajíčka.

Diskusia k receptu

dajanca
ukladám... ryžový šalát som ešte nejedla, ale ryžu aj tuniaka mám rada... tak vyskúšam :-)
mirkamt
Kombinácia surovím sa mi páči, takže tiež určite niekedy vyskúšam. Zatiaľ ukladám medzi šalátiky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia