Ryžovo-kokosové koláčiky

evomotion - fotkaevomotion, 5. júla 2015
Ryžovo-kokosové koláčiky
Foto: evomotion

Thajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa používa limetková Zobraziť celý popisThajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa používa limetková pasta. Tajomstvom výroby je forma na koláčiky. Originálnu formu v Európe nekúpite ale najbližšie k nej má panvica s názvom Ebelskiver. V našich podmienkach je použiteľná forma "cake-pops" (elektrický stroj na pečenie). Recept nájdete aj na stránke www.evomotion.sk

50
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Škrupina:
1 PL
1/2 hrnčeka
1 PL
2 PL uvarená
1/4 hrnčeka strúhaný
2 PL
štipka
Náplň:
3 PL (alebo palmový)
 namiesto cukru
250 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Pre vytvorenie zmesi pre škrupinu zmiešaj ryžovú a tapiovú múku s 2-3 pl vody. Po dôkladnom rozmiešaní pridaj ďalšie 2-3 pl vody. Rozmixuj ryžu, strúhaný kokos s 125 ml vody a 1 pl limetkového koncentrátu. Potom pridaj kokosovú smotanu a soľ. Obidve zložky teraz zmiešaj dokopy. Vznikne ti hustá tekutá hmota.

  2. 2

    Náplň získaš zmiešaním všetkých surovín. Kokosový/palmový cukor ti smotanu zafarbí do hneda. Ak chceš zachovať bielu farbu, pridaj namiesto cukru stéviu/vanilku alebo nepridávaj žiadne sladidlo.

  3. 3

    Zapni pop cake formu (panvicu) a nechaj ju rozohriať.

    Ryžovo-kokosové koláčiky - obrázok 3
  4. 4

    Do každej formičky pridaj kvapku kokosového oleja a potom ich naplň 1-2 čl hustou hmotou (škrupinou). Rozotri ju po celom povrchu formy, aby si vytvoril tenkú vrstvu škrupiny.

    Ryžovo-kokosové koláčiky - obrázok 4
  5. 5

    Formu zakry a nechaj zapiecť na cca 5 min.

  6. 6

    Po 5 min naplň škrupiny kokosovou náplňou a opäť formu zakry na 7-10 min, podľa potreby aj dlhšie. Priebežne kontroluj.

  7. 7

    Hotové koláčiky opatrne povyberaj. POZOR! stredy sú pudingovej konzistencie, takže ich treba vyberať popri okrajoch napríklad malou lyžicou.

  8. 8

    Dobrú chuť :)

    Ryžovo-kokosové koláčiky - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Aké zvláštne, robiť to síce ja nebudem, ale celkom sa mi to páči, aj by som ochutnala, sú tam niektoré ingrediencie, ktoré treba zháňať.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia