Čínske rezance
Ryžové rezance so šampiňónmi a zeleninou
Autor receptu: mitzy
Tento recept - nerecept je rýchly, variabilný a zasýti...
Nepatrí medzi päťhviezdičkové, ale chutí dobre ;)
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Necháme zovrieť vodu a ryžové rezance povaríme vo vode podľa návodu (2-3 minúty). Potom ich scedíme cez sitko.
- Na panvici speníme na oleji nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, potom pokrájané klobúčiky. Podlejeme trochou vody. Keď sa voda odparí, pridáme mrazenú zeleninovú zmes. Premiešame. Pofŕkame sójovou omáčkou a znovu premiešame. Keď zelenina zmäkne a voda sa z nej odparí, zmes jemne osolíme, pridáme uvarené a scedené ryžové rezance a premiešame. V prípade potreby ešte dochutíme soľou alebo sójovou omáčkou.
- Dobrú chuť!